Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Με «ξαφνικό θάνατο» απειλείται το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού

Την έντονη αντίδραση του τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Ξανθού προκάλεσαν δημοσιεύματα στον τοπικό Τύπο της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την παραχώρηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για τις ανάγκες των δικαστηρίων, του κτηρίου (ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ) στο οποίο στεγάζεται το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού.

Είναι προφανές ότι μια ενδεχόμενη «έξωση» από τον χώρο όπου λειτουργεί εδώ και χρόνια το Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού θα δημιουργήσει ένα τεράστιο κενό στην παροχή δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσιών πρωτοβάθμιου χαρακτήρα στους πολίτες της Δυτικής Θεσσαλονίκης, τονίζει ο τέως υπουργός Υγείας.

Στην ουσία, αναφέρει, θα έχουμε να κάνουμε με «ξαφνικό θάνατο» μιας μονάδας του ΕΣΥ διά της... παραχωρήσεως! Μάλιστα, όπως σημειώνει, μιας μονάδας που έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια με ιατρικό προσωπικό, στελεχώνεται από γιατρούς 16 ειδικοτήτων και υποστηρίζεται από εργαστήρια (Μικροβιολογικό, Ακτινολογικό, Κυτταρολογικό) τα οποία η 3η ΥΠΕ σχεδιάζει να αναβαθμίσει σε Κεντρικό Διαγνωστικό Εργαστήριο με σύγχρονη απεικονιστική τεχνολογία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο τέως υπουργός Υγείας, στο Κ.Υ. Πύλης Αξιού πραγματοποιήθηκαν το 2018 94.000 επισκέψεις στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και πάνω από 140.000 μικροβιολογικές, ακτινολογικές, κυτταρολογικές εξετάσεις, ενώ εδώ και αρκετό διάστημα λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο (7 π.μ. - 8.30 μ.μ.) διευκολύνοντας την εξυπηρέτηση των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής.

Αυτήν την ιδιαίτερα ανεπτυγμένη και αποδοτική δομή του ΕΣΥ σχεδιάζει η κυβέρνηση να θέσει «εκτός λειτουργίας» ενδίδοντας σε «πιέσεις» παραγόντων και ημετέρων.

"Αν αυτό δεν είναι υποτίμηση του κοινωνικού ρόλου του Κέντρου Υγείας και απαξίωση της προσφοράς του ανθρώπινου δυναμικού του, αν αυτό δεν είναι ανοιχτή υπονόμευση της δημόσιας περίθαλψης, τότε τι είναι;" ρωτάει σκωπτικά ο Ανδρέας Ξανθός υπογραμμίζοντας ότι το σενάριο της απομάκρυνσης του Κ.Υ. Πύλης Αξιού από το συγκεκριμένο κτήριο είχε και στο παρελθόν εμφανιστεί, αλλά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το υπουργείο Υγείας και η 3η ΥΠΕ είχαν αντιταχθεί για λόγους προστασίας ενός υπέρτερου αγαθού, της δημόσιας Υγείας.

Ο πρώην υπουργός Υγείας καλεί τον πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τον υπουργό Υγείας κ. Κικίλια να κάνουν το ίδιο. Διαφορετικά τα προσχήματα τελειώνουν και αποδεικνύεται ότι η εφαρμογή των ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Δημόσιου - Ιδιωτικού Τομέα), την οποία ευαγγελίζεται η κυβέρνηση της Ν.Δ., στην πράξη σημαίνει υλοποίηση του νεοφιλελεύθερου σχεδίου της συρρίκνωσης - κατάργησης δημόσιων δομών και της δημιουργίας «ζωτικού χώρου» για τον κρατικοδίαιτο ιδιωτικό τομέα Υγείας.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις