Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ.Τζούφη: Η κυβέρνηση της ΝΔ υπονομεύει τη λειτουργία του νοσοκομείου Ιωαννίνων

Eurokinissi

«Η κυβέρνηση, με διάταξη, αν και αποδέχεται τη δωρεά του PET/CT από το "Ίδρυμα Στ.Νιάρχος" προς το ΠΓΝΙ, δε δέχεται τη δωρεά για το Κύκλοτρο, απειλώντας την πλήρη λειτουργία της νέας απεικονιστικής μονάδας» τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται στη δημόσια Υγεία, υπονομεύει τη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και στερεί από τους Ηπειρώτες την παροχή υψηλού επιπέδου διαγνωστικών και απεικονιστικών εξετάσεων», τονίζει η αναπληρώτρια τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπη Τζούφη.

Η ίδια προσθέτει ότι «με το ν/σ που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τροποποιείται ο νόμος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που προέβλεπε την προμήθεια Κύκλοτρου για την παραγωγή ραδιοφαρμάκων. Τα εν λόγω φάρμακα χρησιμοποιούνται στην τομογραφία εκπομπής ποζιτρονίων (PET) και της αξονικής τομογραφίας (CT).

» Η επίμαχη διάταξη αν και αποδέχεται τη δωρεά του PET/CT από το "Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος" προς το ΠΓΝΙ, δε δέχεται τη δωρεά για το Κύκλοτρο, απειλώντας την πλήρη λειτουργία της νέας απεικονιστικής μονάδας, καθώς δεν θα μπορεί να παράγει τα απαραίτητα ραδιοφάρμακα», τονίζει η ίδια σχολιάζοντας ωστόσο ότι «θα μπορεί να τα προμηθεύεται από ιδιώτη παραγωγό».

«Με τον τρόπο αυτό, μια σημαντική δωρεά για την περιοχή και τη δημόσια υγεία μετατρέπεται σε εργαλείο εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων. Ταυτόχρονα, υποβαθμίζει την ερευνητική δραστηριότητα του ΠΓΝΙ και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αλλά κυρίως δημιουργεί έντονη ανησυχία σε μεγάλο αριθμό ασθενών που ανέμενε με αγωνία την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού σύμφωνα με τον ενδεδειγμένο σχεδιασμό», τονίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, ο Μερόπη Τζούφη υπογραμμίζει ότι «η επιλογή της κυβέρνησης δημιουργεί πολλά ερωτηματικά και αποκαλύπτει πως το σχέδιο της ΝΔ για δημόσια Υγεία είναι η ιδιωτικοποίηση και η εξυπηρέτηση συμφερόντων σε βάρος των ασθενών και των οικογενειών τους, του ιατρικού-νοσηλευτικού προσωπικού και των νέων ερευνητών. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε την υλοποίηση αυτού του σχεδίου».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο