Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

O παγκόσμιος χάρτης της πανδημίας του κορωνοϊού σε real time

Δείτε σe real time την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου Covid -19 με αυτόματη ενημέρωση και στατιστικά στοιχεία για όλες τις χώρες. Στοιχεία και πίνακες από τη χώρα μας και από όλο τον κόσμο για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊου. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 32η θέση παγκοσμίως σε συνολικό αριθμό διαγνωσμένων κρουσμάτων.

Ο κορωναϊός COVID-19 επηρεάζει 188 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο και μία διεθνή μεταφορά (το κρουαζιερόπλοιο Diamond Princess που φιλοξενείται στην Yokohama της Ιαπωνίας) Στους πίνακες που ακολουθούν παρακολουθείται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τους θανάτους ανά χώρα.

Ο κορωνοϊός μετρά ως τώρα: 308.609 κρούσματα, 13.069 θανάτους και 95.829 ασθενείς ανάρρωσαν.

Πρώτα συμπτώματα του COVID-19 ο πυρετός και ο ξερός βήχας

Το COVID-19 προκαλεί χαρακτηριστικά γρίπης, όπως πυρετό και βήχα.

Σε ορισμένους ασθενείς - ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους και άλλους με άλλες χρόνιες παθήσεις - αυτά τα συμπτώματα μπορούν να εξελιχθούν σε πνευμονία, με σφίξιμο στο θώρακα, πόνο στο στήθος και δύσπνοια.

Φαίνεται να ξεκινάει από πυρετό, ακολουθούμενο από ξηρό βήχα. Μετά από μια εβδομάδα, μπορεί να οδηγήσει σε δύσπνοια, με περίπου το 20% των ασθενών να χρειάζονται νοσοκομειακή περίθαλψη.

Συγκεκριμένα, η μόλυνση COVID-19 σπάνια φαίνεται να προκαλεί ρινική καταρροή, φτέρνισμα ή πονόλαιμο (αυτά τα συμπτώματα έχουν παρατηρηθεί μόνο σε περίπου 5% των ασθενών).

Ο πονόλαιμος, το φτέρνισμα και η βουλωμένη μύτη είναι πιο συχνά σημάδια κρύου.

 

Περισσότερα εδώ

Οδηγίες για το νέο κορωνοϊο στο 1135

Τηλεφωνικά κέντρα του Υπουργείου Υγείας: Το τηλεφωνικό κέντρο 1420 παραμένει σε ισχύ μόνο για αναφορά συμπτωμάτων

Στο 1412 οι πολίτες να επικοινωνούν για πληροφορίες σχετικά με τον κορωνοϊό. 

Το τηλεφωνικό κέντρο 1412 θα λειτουργεί από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8 μ.μ.

Το Υπουργείο Υγείας αναφέρει ότι συνεχίζει απρόσκοπτα να λειτουργεί και ο αριθμός 1450 ενώ πληροφορίες γενικής φύσεως για τον κορωνοϊό υπάρχουν επίσης διαθέσιμες στην ιστοσελίδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών www.pio.gov.cy/coronavirus.

 

Τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορωνοϊο από το ΕΚΠΑ και την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Αιγινήτειου Νοσοκομείου

Μια πρωτοβουλία Αλληλεγγύης από το ΕΚΠΑ και την Α΄Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, Αιγινητείο Νοσοκομείο

Ώρες λειτουργίας:

(i) Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας

Δευτέρα έως Παρασκευή στο τηλέφωνο 210 7297 957  από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ*

Σάββατο και Κυριακή στο τηλέφωνο 210 7289 240 από 10.00 π.μ έως 04.00 μ.μ*

*Ασφαλώς υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογο με τις προβαλλόμενες ανάγκες

Την τηλεφωνική γραμμή βοήθειας συντονίζουν η Καθηγήτρια Ψυχιατρικής και υπεύθυνη του Κέντρου Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Μαρίνα Οικονόμου και ο Καθηγητής Ψυχιατρικής και Υπεύθυνος του Κέντρου Ψυχοθεραπειών Γιάννης Ζέρβας.

(ii) Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψη

Οι παρακάτω Γραμμές Βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης λειτουργούν καθημερινά στο  Αιγινήτειο Νοσοκομείο από 9 π.μ. έως 7 μ.μ.** Ειδικότερα μπορείτε να καλέσετε μέσα από τον προσωπικό σας λογαριασμό στο Skype(***) τις παρακάτω Γραμμές Βοήθειας.

Γραμμή Βοήθειας 1:   Aiginitio1   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 2:   Aiginitio2   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 3:   Aiginitio3   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 4:   Aiginitio4   (Skype account)
Γραμμή Βοήθειας 5:   Aiginitio5   (Skype account)
(***) Αν δεν έχετε λογαριασμό skype μπορείτε να δημιουργήσετε δωρεάν κάνοντας κλικ στην παρακάτω διεύθυνση: https://www.skype.com/el/  και επιλέγοντας στο παράθυρο πάνω δεξιά «Συνδεθείτε» και στη συνέχεια «Είστε νέοι στο Skype; Εγγραφή»

**Ασφαλώς υφίσταται προοπτική επέκτασης του ωραρίου ανάλογα με τις προβαλλόμενες ανάγκες

Τις γραμμές βοήθειας μέσω τηλεδιάσκεψης συντονίζουν ο επιστημονικός συνεργάτης της Κλινικής Ψυχίατρος  δρ. Κων/νος Κοντοάγγελος και η επιστημονική συνεργάτιδα Ψυχολόγος δρ. Θεοδώρα  Σκαλή.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις