Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Καταγγελία ασθενούς με κορωνοϊό για αβλεψίες και απαράδεκτη συμπεριφορά ΕΟΔΥ (Video)

Χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του ΕΟΔΥ και ανέφερε ότι οι γιατροί και οι νοσηλευτές στα νοσοκομεία είναι ήρωες

Την αντιμετώπιση που είχε από τον ΕΟΔΥ αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της χώρας περιέγραψε ασθενής με κορωνοϊό, χαρακτηρίζοντας ήρωες τους γιατρούς και τους νοσηλευτές.

Η Κορίνα Ζαρταμοπούλου μιλώντας στην τηλεόραση του Star, ανέφερε ότι το βράδυ της Τρίτης είχε τα πρώτα συμπτώματα. «Είχα δέκατα και ένιωθα το κεφάλι μου βαρύ, σαν αυτά που συναντάμε σε μια γρίπη. Τις επόμενες δύο ημέρες ανέβασα αρκετά υψηλό πυρετό και την Παρασκευή επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ ώστε να πάω σε κάποιο νοσοκομείο αναφοράς για να κάνω το τεστ για τον κορωνοϊό» σημείωσε.

Όπως κατήγγειλε, η αντιμετώπιση που είχε από τον ΕΟΔΥ ήταν απαράδεκτη. «Όταν επικοινώνησα λέγοντάς τους ότι είμαι υπερτασική, ότι έχω 39 πυρετό και ότι η γιατρός μου σύστησαν να υποβληθώ στο τεστ, με απέτρεπαν από την αρχή να πω ποιο είναι το προφίλ μου και γιατί είναι σημαντικό να κάνω το τεστ».

Μάλιστα, η Κ. Ζαρταμοπούλου ανέφερε ότι την προέτρεψαν να πάει με δικό της όχημα στο νοσοκομείο, ή να την μεταφέρει κάποιο άλλο πρόσωπο. Επισήμανε επίσης ότι η προσωπική της γιατρός «αφού έγινε έξαλλη με την ανευθυνότητα με την οποία με αντιμετώπισαν από τον ΕΟΔΥ, όπου δεν μου ζήτησαν καν τα στοιχεία μου, δεν καταγράφηκα πουθενά» της είπε να καλέσει το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί σε νοσοκομείο, όπως και έγινε.

Η γυναίκα κάλεσε το ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Νίκαιας, καθώς το ΕΚΑΒ δεν ειδοποιήθηκε από τον ΕΟΔΥ ώστε να τη μεταφέρει σε νοσοκομείο αναφοράς. Αναφέρθηκε επίσης στις συνθήκες που αντιμετώπισε μέσα στο νοσοκομείο λέγοντας ότι «οκτώ με δέκα άτομα, ύποπτα για κορωνοϊό, χρησιμοποιούσαν την ίδια τουαλέτα». 

«Αυτό που έζησα μιάμιση μέρα στο νοσοκομείο της Νίκαιας το προσωπικό το βιώνει όλη του τη ζωή. Μιλάω για το προσωπικό που βιώνει έλλειψη σε εξοπλισμό που θα το προστατέψει από το να κολλήσει κορωνοϊό. Είχαν απαγορεύσει να φοράνε τα άσπρα τα ολόσωμα, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που έμπαιναν μέσα, όπως και στις καθαρίστριες, γιατί λέει είναι λίγα και μόνο αν επιβεβαιωθεί το κρούσμα θα τα φορέσετε. Εγώ μπορεί να έχω κολλήσει τους γιατρούς και τους νοσηλευτές εκεί» δήλωσε η Κορίνα Ζαρταμοπούλου και συμπλήρωσε:

«Οι άνθρωποι αγωνίζονται με το τίποτα, είναι ήρωες πραγματικά αλλά δεν θα έπρεπε να είναι ήρωες γιατί διαθέτουν τη ζωή τους χωρίς να έχουν μέτρα προστασίας αλλά να είναι ήρωες γιατί προσφέρουν το καλύτερο και σώζουν ανθρώπινες ζωές».

Η ίδια πλέον βρίσκεται στο Αττικό νοσοκομείο και η κατάστασή της είναι καλή.

Συντάκτης: avgi.gr

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις