Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σε καραντίνα η κοινότητα Εχίνο στην Ξάνθη (Video)

Μετά το θάνατο του 77χρονου από το Εχίνο Ξάνθης από κορωνοϊό επιβλήθηκε καραντίνα στην κοινότητα Εχίνου σύμφωνα με ανακοίνωση του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιά.

Οι κάτοικοι υποχρεούνται σε κατ’ οίκον περιορισμό για να αποφευχθεί η εξάπλωση του ιού.

«Της δημοτικής ενότητας Μύκης του Δήμου Μύκης της περιφερειακής ενότητας Ξάνθης και επιβλήθηκε προσωρινός περιορισμός κατ’ οίκον όλων των κατοίκων της περιοχής. Χωρίς καμία δυνατότητα, κατ’ εξαίρεσης μετακίνησης» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας προσθέτοντας ότι: η λήψη μέριμνας για την παροχή τροφίμων και φαρμάκων θα γίνει από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης καθώς και από το Δήμο Μύκης.

Θα συνδράμει η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αν. Μακεδονίας και Θράκης και την επιτήρηση έχει αναλάβει η αστυνομική Διεύθυνση Αν. Μακεδονίας και Θράκης. Το ΕΚΑΒ έχει προχωρήσει στην ενίσχυση του Κέντρου Υγείας με ασθενοφόρο ενώ έχει ενισχυθεί και το Νοσοκομείο της Ξάνθης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η εν λόγω κήρυξη ισχύει για δύο εβδομάδες από σήμερα 6 το απόγευμα ως και την 7 Απριλίου οπότε και θα επανεκτιμηθεί η άρση ή η παράτασή της. Καλούμε τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους διότι ο κίνδυνος εξάπλωσης της νόσου στην περιοχή είναι μεγάλος όπως είπε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις