Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Μανταίου- Διευθύντρια 10ης κλινικής "Σωτηρία": Ελπίζω ο κ. Κοντοζαμάνης να έχει κρυφτεί από τη ντροπή του

Eurokinissi

«Οι μάσκες υψηλής προστασίας είναι λίγες, υλικά λείπουν ή έρχονται με το σταγονόμετρο. Έχουν έρθει ελάχιστοι γιατροί και κάποιοι ανεκπαίδευτοι νοσηλευτές με διετείς συμβάσεις. Δεν γίνονται μόνιμες προσλήψεις γιατί αυτή η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πολιτικό προσανατολισμό», τόνισε η πνευμονολόγος Μερόπη Μανταίου, διευθύντρια της 10ης κλινικής στο «Σωτηρία»

Η πνευμονολόγος Μερόπη Μανταίου, διευθύντρια της 10ης κλινικής στο «Σωτηρία» αντέκρουσε, μιλώντας Στο Κόκκινο και την Τζούλυ Τσίγκα, τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς περί αποτελεσματικής ενίσχυσης των νοσοκομείων σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Το «Σωτηρία» μέχρι στιγμής έχει δεχτεί το μεγαλύτερο φορτίο, γέμισαν πρώτα οι δικές μας ΜΕΘ και οι θάλαμοι. Δεχτήκαμε εδώ τον μισό όγκο των νοσηλευόμενων στην επικράτεια. Τώρα έχουμε περίπου 30 διασωληνωμένους και περίπου 120 νοσηλευόμενους. Ο κ. Κοντοζαμάνης μπορεί και να έρθει να βάλει μια μάσκα από αυτές που μας έφεραν και δεν είναι υψηλής προστασίας, και να μπει σε έναν θάλαμο με περιστατικό covid19.

Οι μόνιμοι γιατροί του νοσοκομείου είμαστε μεταξύ 55 και 60 ετών και ήδη ανήκουμε σε ευπαθείς ομάδες δουλεύοντας τόσα χρόνια στα νοσοκομεία.

Όσο για την 7ήμερη καραντίνα των υγειονομικών που έχουν ύποπτα συμπτώματα προφανώς δεν είναι ασφαλής. Όπως δεν είναι ασφαλές να μετράμε κρούσματα χωρίς να γίνονται μαζικά τεστ στον πληθυσμό».

 

Διαβάστε επίσης:

Νοσοκομειακοί γιατροί: Να ζητήσει συγνώμη ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης

Παπανικολάου: «Λοιδορεί τους πιο μάχιμους λοιμωξιολόγους της χώρας» ο κ. Κοντοζαμάνης (Video)

Παγώνη: “Οι γιατροί γνωρίζουν από μάσκες, να σεβαστούμε την καταγγελία τους” (Video)

Νοσοκομειακή Γιατρός: Ανεπαρκή τα μέτρα προστασίας στα Νοσοκομεία - Τα 5 ψέματα της κυβέρνησης (Video)

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις