Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Αποκλεισμός της Θεσσαλονίκης και όλης της Βόρειας Ελλάδας από σημαντική καρδιολογική επέμβαση

Φωτογραφία αρχείου-Eurokinissi

«Χρέος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα την διενέργεια της εν λόγω επέμβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης»

«Εν μέσω πανδημίας, με απόφαση (ΦΕΚ) της κυβέρνησης, χωρίς σοβαρή και τεκμηριωμένη αιτιολογία, αναστέλλεται η λειτουργία ΌΛΩΝ των δημόσιων κέντρων της Βόρειας Ελλάδας στα οποία γίνεται εμφύτευση διαδερμικά αορτικών βαλβίδων. Δηλαδή των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ, Γ.ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ και ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΊΟΥ» καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Όπως σημειώνει, η επέμβαση αυτή γίνεται σε ασθενείς υψηλού κινδύνου με σοβαρή στένωση της αορτικής βαλβίδας που δεν δύνανται να υποβληθούν σε κανονική εγχείρηση.

«Με την απόφαση αυτή όλη η Βόρεια Ελλάδα μένει χωρίς κανένα δημόσιο κέντρο (ΕΣΎ)εμφύτευσης βαλβίδων. Οι ασθενείς θα αναγκάζονται είτε να προσφεύγουν σε ιδιωτικές κλινικές πληρώνοντας μεγάλα ποσά της τάξεως των 7-8000 € είτε να μπαίνουν σε λίστα αναμονής στα νοσοκομεία των Αθηνών και των Ιωαννίνων.

Η λύση του προβλήματος δεν παίρνει αναβολή.

Χρέος της κυβέρνησης είναι να εξασφαλίσει άμεσα την διενέργεια της εν λόγω επέμβασης στο δημόσιο σύστημα υγείας της Θεσσαλονίκης» υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις