Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΣΥΡΙΖΑ: Τιμούμε τον αγωνιστή γιατρό Γρ.Λαμπράκη

Αύριο, συμπληρώνονται 57 χρόνια από τη δολοφονική επίθεση κατά του γιατρού και βουλευτή της ΕΔΑ, Γρηγόρη Λαμπράκη και αντιπροσωπεία της ΕΠΕΚΕ Υγείας και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ θα περευρεθούν στον τάφο του στο Α’ Νεκροταφείο, τιμώντας και αφήνοντας ένα λουλούδι

«Ο Γρηγόρης Λαμπράκης εκτός από διαχρονικό σύμβολο στον αγώνα για Ειρήνη και Δημοκρατία υπήρξε επιφανής γιατρός, ο οποίος πρόσφερε δωρεάν τις υπηρεσίες του σε φτωχούς αγρότες στην Αρκαδία και σε άπορους και κατατρεγμένους συνανθρώπους μας στην Αθήνα και στον Πειραιά», τονίζει το τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τα 57 χρόνια από τη δολοφονία του βουλευτή της ΕΔΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ότι «τα ιδανικά για τα οποία αγωνίστηκε και θυσιάστηκε ο Γρηγόρης Λαμπράκης γίνονται περισσότερο επίκαιρα και λόγω της πανδημίας. Στη συγκεκριμένη συγκυρία αναδεικνύεται η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα ενός Δημόσιου Συστήματος Υγείας και θέτονται οι προϋποθέσεις ώστε να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε την καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε αξιόπιστες και ενισχυμένες δημόσιες δομές υγείας. Το διαχρονικό σύνθημα “Ο Λαμπράκης Ζει” φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, συνεπάγεται και τη διεκδίκηση της υγείας ως θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα».

Τέλος, σημειώνεται ότι επειδή, στις συγκεκριμένες περιστάσεις δεν μπορούν να γίνουν μαζικές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, αντιπροσωπεία της ΕΠΕΚΕ Υγείας και του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ θα περευρεθούν την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 11:00 στον τάφο του Γ.Λαμπράκη στο Α’ Νεκροταφείο, αφήνοντας ένα λουλούδι και τιμώντας τον αγωνιστή γιατρό.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις