Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αντικείμενο έρευνας η αξιοποίηση 3,5 εκατ. ευρώ από αντικαρκινικό έρανο

Από τον πανελλήνιο αντικαρκινικό έρανο του 2008, έμειναν αδιάθετα άλλα 2,92 εκατ. ευρώ τα οποία διανέμονται με απόφαση του Π. Πολάκη, σε τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας

Φως σε κονδύλια ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Εθνικής Εκστρατείας Πρόληψης κατά του καρκίνου, επιχειρεί να ρίξει μεγάλη έρευνα του υπουργείου Υγείας.

Οι προηγούμενες κυβερνήσεις τα 3,5 εκατ. ευρώ τα έκαναν διαχειριστική δαπάνη και υποτιθέμενη συγκρότηση ενός αρχείου νεοπλασιών, δήλωσε στην ΕΡΤ ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης σημειώνοντας ότι από τον πανελλήνιο αντικαρκινικό έρανο του 2008, έμειναν αδιάθετα άλλα 2,92 εκατ. ευρώ τα οποία διανέμονται με απόφασή του, σε τρία αντικαρκινικά νοσοκομεία της χώρας.

Συγκεκριμένα,  όπως αναφέρει ο Π. Πολάκης, από τον τελευταίο αντικαρκινικό έρανο που έκανε το 2008 το υπουργείο Υγείας επί Αβραμόπουλου συγκεντρώθηκαν 6,5 εκατ. ευρώ. Από εκείνα, τα 3,5 εκατ. πήγαν για διαφήμιση στα μέσα ενημέρωσης, μέσω του περίφημου ΚΕΕΛΠΝΟ και στη "δημιουργία" ενός ανύπαρκτου φορέα.

Όπως ανάφερε ο Π. Πολάκης, από το έρανο εκείνο συγκεντρώθηκαν 6,5 εκατομμύρια, από τα οποία το 1,5 εκατ. ευρώ δόθηκε, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, για διαφήμιση σε μέσα ενημέρωσης και άλλα 2 δόθηκαν για κάποιο "Εθνικό Αρχείο Νεοπλασιών", το οποίο είναι ανύπαρκτο.

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook:

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο