Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δεκαεννέα υπερσύγχρονοι αξονικοί τομογράφοι σε πέντε νοσοκομεία

Χθες υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία - πλαίσιο μεταξύ εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και των προμηθευτριών εταιρειών

 

Δεκαεννέα υπερσύγχρονους αξονικούς τομογράφους αποκτά το Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Χθες υπεγράφη η προγραμματική συμφωνία - πλαίσιο μεταξύ εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας και των προμηθευτριών εταιρειών, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Πέντε από τους δεκαεννέα αξονικούς τομογράφους είναι 64 τομών. H εξέταση γίνεται ταχύτατα και με ακρίβεια, κάτι που θα "ανακουφίσει" ειδικά τα τμήματα επειγόντων περιστατικών και θα τους προμηθευτούν τα νοσοκομεία "Γ. Γεννηματάς", "Θριάσιο", "Σισμανόγλειο" "Παπανικολάου" και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Οι υπόλοιποι θα τοποθετηθούν σε περιφερειακά νοσοκομεία και στα περισσότερα νοσοκομεία που το προσωπικό είναι εκπαιδευμένο και όπου δεν ξεκινά η διαδικασία εκπαίδευσής του.

Όπως εξήγησε ο Π. Πολάκης, το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 8,6 εκατ. ευρώ, που θα καλυφθεί από τα τα έσοδα που έχουν τα νοσοκομεία από τον ΕΟΠΥΥ. «Έχουμε κάνει μια μεγάλη στροφή χρηματοδοτήσεων από τον ΕΟΠΥΥ προς τον δημόσιο τομέα της χώρας» είπε ο Π. Πολάκης, τονίζοντας ότι το 2015 ο ΕΟΠΥΥ έδωσε 50 εκατ. ευρώ στα νοσοκομεία και το 2018 έδωσε σχεδόν 670 εκατ. ευρώ.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις