Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ευρωδεξιά και Ακροδεξιά μπλόκαραν ψήφισμα για τον Αμαζόνιο

Μαζί και οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ... - Αρνήθηκαν να καταδικάσουν τον Μπολσονάρου - Δ. Παπαδημούλης: "Ντροπή!" - Κ. Αρβανίτης: "Δεν θα μας φορέσουν τη θηλιά τους"

Συνέβη και αυτό: Στη χθεσινή Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, οι ευρωομάδες της Αριστεράς (GUE) και των Πρασίνων, με τη στήριξη και των Σοσιαλιστών, ζήτησαν την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που συντελείται στην Αμαζονία, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στον Μπολσονάρου. Το ΕΛΚ και η Ακροδεξιά, όμως, αρνήθηκαν, με αποτέλεσμα να μπλοκαριστεί το ψήφισμα!

Υπέρ του ψηφίσματος τάχθηκαν, όπως κατήγγειλε μέσω Twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης, 194 ευρωβουλευτές. "Εναντίον 228, χωρίς να προβάλουν κανένα επιχείρημα στη συζήτηση! Ανάμεσά τους και οι ευρωβουλευτές της Ν.Δ. Το ΟΧΙ της συμμαχίας Δεξιάς - Ακροδεξιάς ευνοεί την ασυδοσία που καταστρέφει τον μεγαλύτερο πνεύμονα του πλανήτη!" υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος του σώματος και επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. "Ντροπή!" τόνισε.

"Η καταστροφή της Αμαζονίας, το ξεκλήρισμα του τροπικού δάσους με την τεράστια βιοποικιλότητα, η απερήμωση μιας περιοχής με εμβαδόν όσο 50 Ελλάδες, συνεχίζεται με τέτοια φρικαλέα βουλιμία που έπαψε πια να προσφέρει επιστημονικές ενδείξεις για την επιβάρυνση του ήδη υποβαθμισμένου περιβάλλοντος, σε παγκόσμια κλίμακα... Σήμερα, τώρα, ζούμε ήδη τις αποδείξεις!" υπογράμμισε, από την πλευρά του, ο Κώστας Αρβανίτης επισημαίνοντας πως "η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μετρήθηκε φέτος αυξημένη κατά 700% σε σχέση με την περασμένη δεκαπενταετία. Σε μια σειρά από πόλεις της Βραζιλίας ο όγκος της τέφρας και των αιωρούμενων σωματιδίων καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. Τη στιγμή που ο πλανήτης απαιτεί δισεκατομμύρια νέα δέντρα για να απορροφήσει το CO2, σε μια ελπίδα να σταθεροποιήσει το κλίμα του, η Γη χάνει το μεγαλύτερο τροπικό δάσος της". Καταγγέλλοντας ότι "οι υπερασπιστές των δικαιωμάτων των αυτοχθόνων του Αμαζονίου δολοφονούνται, η υλοτομία στις αποψιλωμένες περιοχές εντατικοποιείται" και "η ανεξέλεγκτη παρανομία συνοδεύεται από λαθροθηρία, ληστρικές μεταλλευματικές δραστηριότητες και υπερβόσκηση", ο Κ. Αρβανίτης στηλιτεύει τη στάση της ευρω-Δεξιάς και καταλήγει: "Σήμερα, οι καπιταλιστές δεν έχουν καμία διάθεση να σου πουλήσουν το σκοινί που θα τους κρεμάσεις. Προτιμούν να κρεμαστούν μόνοι τους· αρκεί να πάνε χορτάτοι. Δεν θα μας φορέσουν τη θηλιά τους".

Λ.Τ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις