Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δηλώνει "παθολογικός ψεύτης" για να γλιτώσει την καταδίκη

Επαγγελματίας μπράβος - μέλος των ταγμάτων εφόδου της Χ.Α. - Ότι το ΠΑΜΕ επιτέθηκε πρώτο υποστήριξε στη δική του απολογία κατηγορούμενος για τα επεισόδια στο Πέραμα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑΚΗΣ

Η απολογία του Νίκου Αποστόλου, κατηγορούμενου στη δίκη της Χρυσής Αυγής στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, είχε ένα κάπως ιδιότυπο ενδιαφέρον. Ο Αποστόλου, μέλος των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου και μπράβος της νύχτας στο επάγγελμα, ήταν ένας από αυτούς τους χρυσαυγίτες που είχαν το ελάττωμα να μιλούν πολύ στο τηλέφωνο.

Οι τηλεφωνικές του συνδιαλέξεις αποτελούν ένα ιδιαίτερο τμήμα της δικογραφίας, κυρίως γιατί συνήθιζε να επαίρεται για τα «κατορθώματα» τα δικά του και της Χρυσής Αυγής ή ακόμα και να αναφέρεται ανοιχτά στα ζητήματα που άνοιξαν μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Και το έκανε σε όλους: στη μητέρα του, στην πρώην σύζυγό του, στους φίλους του.

Το αποτέλεσμα είναι ότι κατά τη διάρκεια των μαρτυρικών καταθέσεων επιστρατεύτηκαν αρκετοί γνωστοί και οικείοι του για να βεβαιώσουν ότι είναι παθολογικός ψεύτης. Ένας θείος του μάλιστα κατέθεσε ότι είχε από μικρό παιδί πρόβλημα, έλεγε διαρκώς ιστορίες που είχε κατασκευάσει με το κεφάλι του, καθώς επίσης και ότι τίποτε από όλα αυτά δεν ισχύει, καθώς «είναι εντελώς αγύμναστος».

Αμέσως μετά βέβαια είχε εμφανιστεί ο εργοδότης του, ο οποίος, αν και «εντελώς αγύμναστο», τον είχε προσλάβει ως μπράβο σε νυχτερινό μαγαζί στα Μάλλια -γνωστά για τα καθημερινά νυχτερινά βίαια επεισόδια ανάμεσα σε μπράβους και μεθυσμένους τουρίστες με μαχαίρια- προκαλώντας τη θυμηδία.

Ο Αποστόλου, λοιπόν, εμφανίστηκε χθες στο δικαστήριο για να επιβεβαιώσει όσα είχαν πει και να δηλώσει παθολογικός ψεύτης. «Αλήθεια σας λέω», είπε μάλιστα, «όλα όσα είπα είναι ψέματα». Όταν ρωτήθηκε από την έδρα ποια συγκεκριμένα από όσα είπε ήταν ψέματα, απάντησε: «Όλα. Όσα λέω την περίοδο 2012-2013, είναι όλα ψέματα».

Όπως έσπευσε να διευκρινίσει στην αρκετά ενοχλημένη από τον ισχυρισμό και το σόου έδρα, ο σκοπός του ήταν «να δείξει ότι είναι ‘κάποιος’ στη Χρυσή Αυγή, ενώ στην πραγματικότητα δεν ήταν τίποτα». Ερωτηθείς γιατί, εφόσον όλα είναι ψέματα, η μητέρα του και η σύζυγός του τού πρότειναν να μείνει στην Κρήτη «για να μην έχει προβλήματα», απάντησε πως «ήταν όλα λάθος», ενώ δυσκολεύτηκε να θυμηθεί αν η αναφορά στο «λαγούδι», που έκανε η μαμά του, σχετιζόταν με τον τότε βουλευτή Γ. Λαγό.

Ανάμεσα στις φράσεις που είχε πει σε τηλεφωνικές συνδιαλέξεις ο Αποστόλου και τώρα τις παίρνει πίσω ξεχωρίζει αυτή που αναφέρει ότι ο Φύσσας ήταν στόχος της Χρυσής Αυγής που τον είχε «ψάξει 50 φορές στο ‘Ρεσάλτο’», καθώς και ότι «ο Ρουπακιάς έκανε αυτό που έπρεπε για το κόμμα».

Νωρίτερα, είχε απολογηθεί για δεύτερη φορά σε μία εβδομάδα ο Τάσος Πανταζής, αυτή τη φορά για την επίθεση εναντίον του ΠΑΜΕ. Ο Πανταζής έκανε μια αξιόλογη προσπάθεια να μετατρέψει το άσπρο σε μαύρο υποστηρίζοντας ότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής ήταν λιγότερα και άοπλα και δέχθηκαν επίθεση από μια πολυπληθέστερη ομάδα μελών του ΠΑΜΕ οπλισμένων με καδρόνια και κράνη.

Μάλιστα, όπως τόνισε, τόσο ο ίδιος όσο και τα άλλα «αξιόμαχα» μέλη της Χρυσής Αυγής το έβαλαν στα πόδια για να γλιτώσουν από την επίθεση του ΠΑΜΕ αφήνοντας πίσω τους -όπως είπε- «μεγάλες γυναίκες και μικρά παιδιά, επειδή αυτούς δεν θα τους χτυπούσε το ΚΚΕ». Ερωτηθείς πώς εξηγεί τότε την ύπαρξη τραυματιών από την πλευρά του ΠΑΜΕ, απάντησε: «Έγινε τσαμπουκάς. Μπορεί να έπεσε καμιά πέτρα. Δεν νομίζω ότι έπαιξαν ξύλο μεταξύ τους τα μέλη του ΠΑΜΕ».

Όσο για τα διθυραμβικά σχόλια στα μηνύματα του Λαγού, που έλεγε ότι «Ο Τάσος γαμ... τα κουμούνια», ισχυρίστηκε ότι μπορεί να είναι ειρωνικά επειδή το έβαλε στα πόδια ή να αναφέρονται σε άλλον Τάσο.

Παρά τις ερωτήσεις της έδρας, ο Πανταζής δεν μπόρεσε να κατονομάσει κάποια από τις «γυναίκες» ή τα «παιδιά» στα οποία άοπλοι μπόρεσαν να προκαλέσουν σοβαρούς τραυματισμούς σε εργάτες μετάλλου οπλισμένους με κράνη και καδρόνια (sic). Κρίμα, γιατί, αν γνωρίζαμε τα ονόματά τους, θα μπορούσαν να τιμηθούν και αυτοί σε κάποια τελετή για κατά φαντασίαν αριστούχους της NASA.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις