Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Μάλαμα: Η κυβέρνηση δε θα δώσει προκαταβολή αποζημίωσης στους αγρότες της Χαλκιδικής

Eurokinissi

«Οι παραγωγοί της Χαλκιδικής θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν σύντομα οι ταμειακές τους ανάγκες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», υπογραμμίζει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ

«Με καθυστέρηση σχεδόν δύο μηνών ο αρμόδιος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε εγγράφως κι επισήμως στο αίτημα του αγροτικού κόσμου της Χαλκιδικής για απόδοση προκαταβολής μέρους της αποζημίωσης στους παραγωγούς εκείνους που καταστράφηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιουλίου», σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα.

Το συγκεκριμένο αίτημα είχε κατατεθεί μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου από την την ίδια στις 6 Αυγούστου. «Η απόδοση προκαταβολής ενός τμήματος των δικαιούμενων αποζημιώσεων θα τόνωνε τη ρευστότητα της αγροτικής οικονομίας της Χαλκιδικής, καθώς θα επέτρεπε στους αγρότες να πληρώσουν τρέχουσες υποχρεώσεις κι εκκρεμότητες» σημειώνει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δυστυχώς ο αρμόδιος υπουργός ενημέρωσε με επίσημο έγγραφό του ότι δεν πρόκειται να προβεί σε καμία απόδοση προκαταβολής αποζημίωσης» προσθέτει η Κ.Μάλαμα.

«Συγκεκριμένα στην υπ. αριθμ. 462/201828 απάντησή του στην κοινοβουλευτική ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα αναφέρει ξεκάθαρα ότι : 

“Το μέτρο της προκαταβολής έναντι αποζημίωσης ενεργοποιείται, σύμφωνα με τον ανωτέρω Κανονισμό, μόνον όταν τα ταμειακά διαθέσιμα του Οργανισμού είναι μικρότερα των αποζημιώσεων, με αποτέλεσμα να δίδεται προκαταβολή και, στη συνεχεία, εφόσον υπάρξουν τα ανάλογα διαθέσιμα, ο παραγωγός να παίρνει το υπόλοιπο της αποζημίωσής του. Είναι προφανές ότι ο Ε.Λ.Γ.Α. δεν αντιμετωπίζει τέτοιο θέμα”».

Τέλος, η ίδια υπογραμμίζει ότι «αυτό σημαίνει ότι οι παραγωγοί της Χαλκιδικής θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, καθώς δεν πρόκειται να εξυπηρετηθούν σύντομα οι ταμειακές τους ανάγκες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων».

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πολιτική αθλιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis o Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να λέει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές...».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο