Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ.Κούλογλου: Σύντομα οι εξελίξεις και σε άλλες χώρες για τη Novartis (Video)

Eurokinissi

«Συζητάμε αν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστησε σκευωρία. Ας υποθέσουμε ότι το έκανε, γιατί τον Τσίπρα τον αφήνουν απ’έξω; Το FBI ποιός το έβαλε μέσα; Είναι το FBΙ του Παπαγγελόπουλου;» σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα έγγραφα του FBI αναφέρουν επτά ονόματα Ελλήνων πολιτικών για το σκάνδαλο της Novartis», σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, προσθέτοντας ότι «συζητάμε αν ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος έστησε σκευωρία. Ας υποθέσουμε ότι το έκανε, γιατί τον Τσίπρα τον αφήνουν απ’έξω; Το FBI ποιός το έβαλε μέσα; Είναι το FBΙ του Παπαγγελόπουλου; Είναι το FBI του ΣYΡΙΖΑ;».

Ο ίδιος μιλώντας στην Θεσσαλική τηλεόραση TRT, υπογράμμισε ότι «σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις και σε άλλες χώρες που διερευνούν το εν λόγω σκάνδαλο».

Παράλληλα, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η εικόνα των Δικαστικών που συγκρούονται μεταξύ τους βλάπτει τη χώρα. «Δεν είναι καλό για τον πολιτισμό μας, τη δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία στη χώρα μας. Έπρεπε οι δικαστικοί να σέβονται ο ένας τη δουλειά του άλλου. Αλλά πώς να γίνει αυτό όταν στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, στη συνάντηση στη Βιέννη με αμερικανικό κλιμάκιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, του έδωσαν όνομα πολιτικού -του οποίου συγγενικό πρόσωπο έχει καταθέσεις στις ΗΠΑ οι οποίες δε δικαιολογούνται- αλλά δεν το πήρε».

Ο Στ.Κούλογλου επισήμανε επίσης τα εμπόδια που θέτει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών στη διαλεύκανση του σκανδάλου. «Αυτός ο αισχρός νόμος, που κατασκεύασε το παλαιό σύστημα το οποίο  χρεοκόπησε τη χώρα, προβλέπει ότι όταν σε έναν ανακριτή Δικαστικό έρθει το όνομα ενός πολιτικού, είναι υποχρεωμένος, αμελλητί, δηλαδή αμέσως, χωρίς να προχωρήσει σε παραπάνω έρευνες, να το στείλει στη Βουλή.

» Αν γινόταν όπως σε όλες τις άλλες χώρες, όπου οι ανακριτές ερευνούν ανεξάρτητα τις όποιες ενδείξεις  ή κατηγορίες εναντίον πολιτικών, οι Δικαστικοί θα έκαναν τη δουλειά τους και θα αποφεύγετο ο διασυρμός όσων πολιτών είναι αθώοι», σημείωσε ο ίδιος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η πολιτική της κυβέρνησης και η άλλη λογική

Η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη απέναντι στη σοβαρή οικονομική κρίση του κορωνοϊού έχει συγκεκριμένο πρόσημο. Δεν είναι μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη της κοινωνίας, αλλά μια πολιτική που επιδιώκει τη στήριξη των ισχυρών συμφερόντων.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις