Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αλ. Τσίπρας: Στόχος να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς

Ο Γ. Στουρνάρας συμπεριφέρεται "σαν τον πιο ακραίο κομματάρχη της κυβέρνησης Σαμαρά"

Στο πλαίσιο της παρουσίας του στην Κρήτη, ο Αλ.Τσίπρας έδωσε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη στην εκπομπή «Αντιθέσεις» του τηλεοπτικού σταθμού Κρήτη TV και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σαχίνη. "Βασικός στόχος αυτής της επανεκκίνησης του μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσουμε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς" είπε δίνοντας το στίγμα της καμπάνιας που "τρέχει" σε όλη την Ελλάδα.

"Θέλουμε τη δεύτερη φορά Αριστερά να είμαστε πιο προετοιμασμένοι και πιο έμπειροι, γι' αυτό θέλουμε να αξιοποιήσουμε όσο χρόνο θα είμαστε στην αντιπολίτευση ως μία ευκαιρία να γίνουμε σοφότεροι" ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, ξεκαθάρισε ότι η εκλογή του προέδρου θα γίνει από το συνέδριο, επισημαίνοντας ωστόσο ότι θα ανοίξει η συζήτηση για τις καταστατικές αλλαγές. Όπως είπε, το μοντέλο "όποιος βλέπει φως μπαίνει και ψηφίζει, ανεξάρτητα από το αν ψηφίσει το κόμμα στο οποίο μπορεί να εκλέξει πρόεδρο" διαστρεβλώνει και υποβαθμίζει την έννοια της εσωκομματικής δημοκρατίας.

Αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών εκτίμησε ότι ο Κ. Μητσοτάκης "θα παρακαλάει μην τυχόν και αλλάξει η κυβέρνηση και χάσει ο Ζάεφ τις εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία και έρθουν οι ομοϊδεάτες του στη διακυβέρνηση και πλήξουν τη συμφωνία". Καταλόγισε δε στην κυβέρνηση πως αναγνωρίζει εμμέσως τα επιχειρήματα υπέρ της "Μεγάλης Αλβανίας" με την αποδοχή σύζευξης των περιπτώσεων Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας.

Αναφερόμενος στον Γ. Στουρνάρα, τόνισε πως "παρότι είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, συμπεριφέρεται σαν τον πιο ακραίο κομματάρχη της κυβέρνησης Σαμαρά". Όπως ανέφερε, πέντε χρόνια ως διοικητής βρέθηκε, είτε με τις προβλέψεις του είτε με τις θέσεις και τις τοποθετήσεις του, απέναντι στην κυβέρνηση.

Για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας εξέφρασε την εκτίμησή του στον Πρ. Παυλόπουλο και ανέφερε ότι ο Κ. Μητσοτάκης "έχει αποφασίσει ήδη να τον αλλάξει και απλά παίζει ένα παιχνίδι ή έχει αποφασίσει να ευτελίσει και το πρόσωπο του Προέδρου και τον θεσμό".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Το μίσος τούς τραβάει στον πάτο

Αν η Ν.Δ. δεν είχε επενδύσει, ως αντιπολίτευση, τόσο μίσος στο προσφυγικό, αν δεν είχε αγκαλιάσει όλα τα έξαλλα ακροδεξιά στοιχεία, αν δεν είχε βγει στα κεραμίδια για τα ξέφραγα αμπέλια, δεν θα είχε προσαράξει τόσο δραματικά στο προσφυγικό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις