Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Μπάρκας: Να στελεχωθεί άμεσα το φαρμακείο ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας

«Είναι αδιανόητο να αναστέλλεται δημόσια δομή υγείας, που αφορά έναν ολόκληρο Νομό, λόγω έλλειψης προσωπικού», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μπάρκας, ζητώντας την άμεση στελέχωση του φαρμακείου ΕΟΠΠΥ Πρέβεζας.

Ο ίδιος, τονίζει ότι «είναι αδιανόητο να αναστέλλεται δημόσια δομή υγείας, που αφορά έναν ολόκληρο Νομό, λόγω έλλειψης προσωπικού, όταν μάλιστα εξυπηρετεί κατεξοχήν ομάδες ασθενών με σοβαρές ασθένειες και ως εκ τούτου με φάρμακα υψηλού κόστους».

«Παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις, αναφορές και οχλήσεις εργαζόμενων και πολιτών του Νομού Πρέβεζας, που προειδοποιούσαν ήδη από το περασμένο καλοκαίρι για τον κίνδυνο παύσης λειτουργίας του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στην Πρέβεζα, εν τέλει η νέα πολιτική ηγεσία και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ μετέτρεψαν το αυτόνομο φαρμακείο του ΕΟΠΠΥ της Πρωτεύουσας ενός Νομού σε Σημείο Αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, ο Κ.Μπάρκας υπογραμμίζει ότι «ενώ ήδη από το περασμένο Ιούλιο είχαν γίνει γνώστες της επικείμενης συνταξιοδότησης της Προϊσταμένης του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Πρέβεζας και της άδειας λοχείας της δεύτερης φαρμακοποιού, που απασχολείται στο φαρμακείο. Αντί να υπάρξει κάποια μέριμνα, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ σε Πρωτεύουσα Νομού, η νέα διοίκηση του Οργανισμού επιλέγει τη μετατροπή του Αυτόνομου Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ σε Σημείο Αποστολής Φαρμάκων Υψηλού Κόστους στον Νομό Πρέβεζας».

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και η νέα διοίκηση του Οργανισμού», επισημαίνει ο κ. Μπάρκας, «αντί να βρουν τρόπους στελέχωσης της συγκεκριμένης δομής, όπως για παράδειγμα αποσπάσεις ή προγραμματισμό για νέες προσλήψεις με επικουρικό προσωπικό, επέλεξαν ως λύση στο πρόβλημα την ανάρτηση στην είσοδο του φαρμακείου και την ενημέρωση των πολιτών μέσω του τοπικού Τύπου με μια ανακοίνωση, που αναφέρει ότι εφεξής οι ασθενείς θα εξυπηρετούνται από το φαρμακείο Ρέντη της Αθήνας».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις