Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μ. Βλαζάκη: Πώς εμπιστεύονται “πηγές” που είναι “ανεύθυνες”; (ηχητικό)

«Είναι ανεξήγητο πώς έγινε όλο αυτό, πώς δεν είχα ένα τηλεφώνημα, κάτι, να με ρωτήσουν. Την κ. Μπακογιάννη την γνωρίζω, γι’ αυτό αναγκάστηκα να αντιδράσω έτσι, αμέσως»

Είναι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς να αποποιούνται, να μετακυλίουν ευθύνες, η λέξη «συγγνώμη» δεν ειπώθηκε παρά την ανάκληση των δηλώσεων από Ντ. Μπακογιάννη και Κ. Μπογδάνο, πώς εμπιστεύεται κανείς «πηγές» που είναι «ανεύθυνες», αναρωτήθηκε η πρώην ΓΓ του ΥΠΠΟ Μαρία Βλαζάκη μιλώντας Στο Κόκκινο και την Ευγενία Λουπάκη για τα fake news που προσπάθησαν να την εμπλέξουν με την εισβολή αστυνομικών σε κινηματογράφους.

Η κ. Βλαζάκη, που μετά την στοχοποίησή της ως... σαμποτέρ του Ελληνικού είδε τις τελευταίες ημέρες το όνομά της να στοχοποιείται για την υπόθεση της εισβολής αστυνομικών σε κινηματογράφους από την πρώην υπουργό Πολιτισμού Ντόρα Μπακογιάννη και τον βουλευτή της ΝΔ Κ. Μπογδάνο τόσο στα social media όσο και με δηλώσεις στα κανάλια, αναφέρθηκε στην αντίδρασή της που ήταν άμεση και έφερε τις «συγγνώμες» των προαναφερθέντων με δηλώσεις περί «παραπληροφόρησης».

«Και οι δύο ανακάλεσαν αυτό που είπαν, δεν είπαν τη λέξη “συγγνώμη” αλλά νομίζω αυτό συμπεραίνεται από ό,τι είπαν και οι δύο», όπως σημείωσε, προσθέτοντας ωστόσο ότι «το να ανακαλείς και να προχωρούν έτσι τα πράγματα, να ξανασυμβαίνει κάτι αντίστοιχο στο μέλλον, ή να προκύπτει ένα fake news που δεν είναι τόσο καταφανές για να αντιμετωπιστεί αμέσως, είναι ένας μεγάλος προβληματισμός, πώς μπορεί κανείς να τα αντιμετωπίσει όλα αυτά, πώς μπορεί να εμπιστεύεται “πηγές” που είναι “ανεύθυνες”», όπως είπε.

«Είναι ανεξήγητο πώς έγινε όλο αυτό, πώς δεν είχα ένα τηλεφώνημα, κάτι, να με ρωτήσουν. Την κ. Μπακογιάννη την γνωρίζω, γι’ αυτό αναγκάστηκα να αντιδράσω έτσι, αμέσως», συνέχισε η ίδια, ενώ δεν υπήρξε και καμία προσπάθεια διασταύρωσης «από κανέναν» δημοσιογράφο, παρότι η ψευδής πληροφορία δημοσιεύτηκε από δεκάδες ΜΜΕ. «Δεν μπορεί πολύ ελαφρά τη καρδία ένα άτομο να σπιλώνεται με αυτό τον τρόπο, ας ελπίσουμε ότι θα προβληματίσει κάποιους περισσότερο, να δουν τι θα κάνουν», προσέθεσε και ευχήθηκε «να βγει κάτι από όλο αυτό, κάτι καλύτερο, γιατί είμαστε σε μία πολύ περίεργη κατάσταση, σε πολύ δύσκολη εποχή. Είναι πολύ λυπηρό να βλέπει κανείς να αποποιούνται και να μετακυλίουν ευθύνες».

Σημείωσε επίσης ότι οι επανορθωτικές δηλώσεις έγιναν μόνο στα social media και δεν υπήρξε τίποτε αντίστοιχο, ούτε από τους πολιτικούς ούτε από τους δημοσιογράφους που τους φιλοξένησαν, στα τηλεοπτικά κανάλια που έγιναν οι δηλώσεις αυτές. «Εγώ πάντως την δήλωσή μου την έστειλα στα κανάλια αυτά», όπως διευκρίνισε.

Επί της ουσίας της εισβολής αστυνομικών σε κινηματογράφους και την εμπλοκή του νόμου του 2010 που -επίσης ψευδώς- παρουσιάστηκε ως «νόμος Ραγκούση», η κ. Βλαζάκη είπε ότι «ο νόμος προβλέπει επιτροπή καταλληλότητας που μπορεί να κάνει έλεγχο. Από εκεί και μετά, το πώς το χειρίζονται τα υπουργεία και η ΕΛΑΣ είναι διαφορετικό».

Ωστόσο, «όλοι οι αιθουσάρχες ήταν ενήμεροι … για αυτόν που δεν τήρησε τους όρους της καταλληλότητας, η αστυνομία μπορεί να κάνει σε αυτόν τα δέοντα. Αλλά για τους γονείς και τα παιδιά παιδιά που έμαθα ότι προσήχθησαν, είναι πολύ σοβαρό αυτό το θέμα».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις