Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ. Τζάκρη: Εμπαιγμός και εξαπάτηση της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση

«Η μεσαία τάξη αρχίζει και συνειδητοποιεί μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού το μέγεθος της απάτης»

Για «εμπαιγμό και εξαπάτηση της μεσαίας τάξης» έκανε λόγο μιλώντας στο «Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91,4» και την εκπομπή «Κάτι παίζει στο Κόκκινο», η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, σημειώνοντας πως «η ΝΔ ήρθε στη διακυβέρνηση της χώρας κραδαίνοντας τη σημαία της μεσαίας τάξης, την οποία δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ υπερφορολογούσε».

Στο πλαίσιο αυτό έφερε ως παράδειγμα πως «για να λάβεις μία φορολογική ελάφρυνση της τάξεως των 3.000 ευρώ στην ετήσια φορολογία σου, θα πρέπει να έχεις εισοδήματα πάνω από 200.000 ευρώ» και πως «όσοι έχουν εισοδήματα από 20.000- 50.000 ευρώ, δηλαδή η μισθωτή µεσαία τάξη, θα δουν ελάφρυνση στη φορολογία τους το 2020 της τάξεως των 17-30 ευρώ ετησίως». Η κα Τζάκρη έκανε λόγο για «εμπαιγμό» και «εξαπάτηση της μεσαίας τάξης» η οποία, όπως ανέφερε «αρχίζει και συνειδητοποιεί μαζί με το σύνολο του ελληνικού λαού το μέγεθος της απάτης».

Η κα Τζάκρη με αφορμή και την συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της βουλής για το προσχέδιο του προϋπολογισμού, ανέφερε πως τα έσοδα για το 2020 προϋπολογίζονται σε 54.126 δις Ευρώ, περίπου 400 εκ. ευρώ περισσότερα από πέρυσι και με δεδομένο ότι το δημοσιονομικό κόστος που προκύπτει από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης είναι 1,2 δις, υπάρχει κενό στα έσοδα ύψους 800 εκατομμύριων που όπως σημείωσε η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι θα καλυφθεί από κάποιες «γενικόλογες αναφορές» περί περιστολής της φοροδιαφυγής και εξορθολογισμού των δαπανών της γενικής κυβέρνησης και τις οποίες «θα πρέπει να εξειδικεύσουν στο νομοσχέδιο του προϋπολογισμού που κατά την άποψή μου ακόμη μαγεύεται».

Για το θέμα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού, η κα Τζάκρη ανέφερε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη κιόλας θητεία του άνοιξε το θέμα, κάτι που ούτε η ΝΔ ούτε το ΚΙΝΑΛΛ από τις διάφορες εκδοχές του έθεσαν ποτέ από τη μεταπολίτευση έως σήμερα. Η ορθή σειρά των πραγμάτων είναι να υπάρξει συμφωνία επί της αρχής, σύγκλιση δηλαδή του πολιτικού συστήματος σε αυτό το μείζον πολιτειακό θέμα και αυτή η σύγκλιση στο επίπεδο της συμμετοχής νομίζω ότι επιτεύχθηκε».  Από εκεί και πέρα, στο ζήτημα των λεπτομερειών της εκλογικής νομοθεσίας, σημείωσε πως «θα πρέπει να τεθούν και μάλιστα στο επίπεδο του Συντάγματος προϋποθέσεις και εχέγγυα που να διασφαλίζουν ισχυρά στοιχεία σύνδεσης του Έλληνα του εξωτερικού με την εσωτερική πολιτική, δημόσια και οικονομική ζωή» και αναφέρθηκε σε «προϋποθέσεις διασφάλισης του αδιάβλητου της εκλογικής διαδικασίας».

Κληθείσα να σχολιάσει την προσπάθεια της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛΛ να θέσουν εκτός της Προανακριτικής Επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο τους κκ Π. Πολάκη και Δ. Τζανακόπουλο, η κα Τζάκρη έκανε λόγο για «αστείους χειρισμούς» και χαρακτήρισε «δεύτερης διαλογής» τα επιχειρήματα της ΝΔ. Επίσης σημείωσε πως «η ουσία αναδείχτηκε από την ομολογία του κ. Γεωργιάδη στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης όπου εκεί είδαμε το πρωτάκουστο, που αν συνέβαινε σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα είχε οδηγήσει στο να παρατηθεί υπουργός», αναφερόμενη στη παραδοχή περί χρηματισμού πολιτικών από την Novartis. «Και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη προανακριτική επιτροπή η οποία θέλει να πείσει το κοινό ότι δεν υπήρχε σκάνδαλο Novartis. Αυτό είναι τραγέλαφος και συμβαίνει μόνο σε χώρες σαν τη δική μας», σχολίασε επίσης.

Για το νομοσχέδιο για το προσφυγικό, η κα Τζάκρη καταλόγισε στην κυβέρνηση προσπάθεια «να μετατοπίσει τη συζήτηση και να μας πείσει ότι το πρόβλημα δεν είναι προσφυγικό, δηλαδή ανθρωπιστικό, αλλά μεταναστευτικό και άρα ασφάλειας, προστασίας του πολίτη γιατί θεωρεί ότι εκεί έχει προνομιακό πεδίο».
«Αλλά», δεν της βγαίνουν οι αριθμοί», πρόσθεσε μεταξύ άλλων, σημειώνοντας πως τα στοιχεία από την επιτροπή Ασύλου και την επιτροπή προσφυγών αποδεικνύουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των υπηκόων των τρίτων χωρών που εισέρχονται στα νησιά του ΝΑ Αιγαίου, είναι πρόσφυγες με την έννοια ότι προέρχονται από χώρες που έχουν εμπόλεμες συρράξεις».

Τέλος η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «τραγική» τη διαχείριση της κυβέρνησης στο θέμα με την ταινία «Τζοκέρ», επικρίνοντας την «προσπάθεια εμπλοκής, ότι φταίει πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ». Με αφορμή αυτό το περιστατικό της παρέμβασης της αστυνομίας και της απομάκρυνσης ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας όπου προβαλλόταν η ταινία, η κα Τζάκρη σημείωσε πως: «Όλοι συνομολογούμε και το βλέπουμε πάλι στην καθημερινότητά μας ότι αυτή η κυβέρνηση αποπνέει μία ακροδεξιά αισθητική» και πως πρόκειται για έναν «τραγέλαφο που μας έχει γελοιοποιήσει πανευρωπαϊκώς και διεθνώς γιατί είμαστε η μόνη χώρα ενδεχομένως της ΕΕ όπου οι πολίτες ναι μεν ψηφίζουν στα 17, αλλά μπορούν να παρακολουθήσουν ελεύθερα ταινίες στον κινηματογράφο από τα 18 και μετά».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις