Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Μπαλάφας: Η χρήση του μεταξικού νόμου είναι ότι πιο συντηρητικό έχουμε δει από αυτήν την κυβέρνηση

«Ο νόμος αυτός, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις του 1991 και 2010, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Οπότε, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να το στρογγυλέψει δεν θα πάψει να αποτελεί μια βαθιά συντηρητική ενέργεια», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Aν δεν ήταν πολύ ανησυχητικό, θα ήταν γελοιότητα», σημείωσε για την αστυνομική επιχείρηση σε κινηματογράφους που πρόβαλαν την ταινία «Τζόκερ», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μπαλάφας.

Ο ίδιος μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 πρόσθεσε ότι «είναι ξεκάθαρο ότι η χρήση ενός μεταξικού νόμου του 1937, που οδήγησε στην προσαγωγή νέων παιδιών σε αστυνομικό τμήμα με την συνοδεία οπλισμένων αστυνομικών, για παρακολούθηση ταινίας, είναι ότι πιο συντηρητικό έχουμε δει από αυτήν την κυβέρνηση. Ο νόμος αυτός, όπως ισχύει μετά τις τροποποιήσεις του 1991 και 2010, δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ. Οπότε, όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να το στρογγυλέψει δεν θα πάψει να αποτελεί μια βαθιά συντηρητική ενέργεια.»

Για την απεργία των υγειονομικών και τη σημερινή πορεία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι «υΥπάρχει ένα σοβαρό θέμα με την Υγεία αυτή τη στιγμή. Εδώ και μέρες, από διάφορες μεριές, υπουργοί της κυβέρνησης της ΝΔ πολιορκούν το χώρο της υγείας στην κατεύθυνση μιας ιδιωτικοποίησης, μιας προσπάθειας ώστε ιδιωτικά συμφέροντα να μπουν στα δημόσια νοσοκομεία. Πρόσφατο δείγμα οι προτάσεις του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου του οποίου η πλειοψηφία των μελών του πρόσκεινται στη ΝΔ, για μετατροπή του νομικού καθεστώτος των νοσοκομείων από Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) σε Ιδιωτικού Δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) και για αλλαγές στη πρόσληψη του προσωπικού». 

«Η λειτουργία δημόσιου συστήματος Υγείας στη χώρα μας είναι αποτέλεσμα αγώνων του ελληνικού λαού. Αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη και πρέπει να προστατευθεί. Προφανώς υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να διορθωθούν, αλλά αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει, επ΄ ουδενί,  δικαιολογία για άρση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων», ξεκαθάρισε ο Γιάννης Μπαλάφας.

Όσον αφορά στην έναρξη της προανακριτικής διαδικασίας στην υπόθεση Novartis, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «έχουμε τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι η εν λόγω υπόθεση αποτελεί σκάνδαλο επισημαίνοντας, μάλιστα, ότι "κανένας δεν είναι εκ των προτέρων αθώος". Σαν να μην έφτανε αυτό, πριν λίγες μέρες ακούσαμε την δήλωση του κ. Γεωργιάδη στο ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στην δημόσια τηλεόραση της Ελβετίας, την εποχή που τελούσε υπουργός, ότι "εταιρίες όπως η Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε πολιτικούς ή γιατρούς, επίσης όμως σώζουν και ζωές". Η απόλυτη αναγνώριση, δηλαδή, του σκανδάλου».

Παράλληλα, τόνισε ότι «βλέπουμε, μία προς μία, τις προσπάθειες αποπροσανατολισμού που γίνονται και μέσω της προανακριτικής διαδικασίας στη Βουλή, για την απόκρυψη του πραγματικού ζητήματος της διασπάθισης δημοσίου χρήματος, να καταρρέουν. Αποδεικνύεται σιγά - σιγά ότι η ψευτοσκευωρία που στήθηκε σε βάρος του Παπαγγελόπουλου, είναι άλλο ένα φιάσκο. Η ουσία παραμένει και είναι το κλέψιμο πολλών δισεκατομμυρίων από τις τσέπες των Ελλήνων».

Τέλος για το προσφυγικό σημείωσε ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη ήταν απροετοίμαστη. Αναλώθηκαν σε μια ρητορική ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πρόσφυγες και δεν αντιμετώπισαν το ζήτημα με την σοβαρότητα  που χρειαζόταν. Έθρεψαν ένα ξενοφοβικό κλίμα, χωρίς να υπολογίζουν τις επιπτώσεις. "Έσπειραν ανέμους και θερίζουν θύελλες".

» Η ανευθυνότητα τους φαίνεται και στο χαμένο τρίμηνο, όπου δεν έγινε καμία μεταφορά στην ενδοχώρα. Πρέπει άμεσα να ξεκινήσει η μεταφορά των ευάλωτων ατόμων στην ενδοχώρα και να γίνει ένας καταμερισμός σε όλη την επικράτεια».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις