Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Προοδευτικό Φόρουμ στις Βρυξέλλες

Μεγάλη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ και της Προοδευτικής Συμμαχίας - Έως τις 10 Νοεμβρίου το 3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ των Προοδευτικών, Οικολογικών και Αριστερών Δυνάμεων

Στις Βρυξέλλες ξεκινάει αύριο (8, 9 και 10 Νοεμβρίου) το 3ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Αριστερών, Οικολογικών και Προοδευτικών Δυνάμεων. Στις εργασίες του Φόρουμ θα μετάσχει ευρεία αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία αποτελούμενη, μεταξύ άλλων, από τον αντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, τη Νατάσα Θεοδωρακοπούλου, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, και τη Ράνια Σβίγκου, υπεύθυνης από την Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ για τον Τομέα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, τη Σία Αναγνωστοπούλου, αν. τομεάρχη Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κοινοβουλευτική εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ, την Ειρήνη Αγαθοπούλου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, την Όλγα Αθανίτη και τον Λευτέρη Στουκογεώργο, μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚΕΑ, τον πρώην βουλευτή Σπύρο Δανέλλη, τον Θοδωρή Δουλουμπέκη από τη γραμματεία της Προοδευτικής Συμμαχίας, καθώς και τη Δανάη Κολτσίδα, μέλος της Κ.Ε. και διευθύντρια του Ινστιτούτου "Νίκος Πουλαντζάς". Επίσης, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία θα συμμετέχουν στις συνελεύσεις, τις συζητήσεις και στα workshops του φεμινιστικού κινήματος, της νεολαίας και των συνδικάτων.

Την Προοδευτική Συμμαχία (Progressive Caucus) του Ευρωκοινοβουλίου θα εκπροσωπήσουν, ως κεντρικοί ομιλητές, ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, ο ευρωβουλευτής Ερνέστ Ούρτασουν (Πράσινοι, Ισπανία), η ευρωβουλευτής Τζούλι Γουόρντ (Σοσιαλιστές, Ηνωμένο Βασίλειο). Ο Δημήτρης Παπαδημούλης θα μετάσχει εκ μέρους της Προοδευτικής Συμμαχίας στις εναρκτήριες ομιλίες του Φόρουμ το μεσημέρι της Παρασκευής.

Κατά τη διάρκεια του Φόρουμ θα λάβουν χώρα ποικίλες θεματικές «συνελεύσεις - συζητήσεις» και workshops, ενώ στο κλείσιμο του Φόρουμ θα δημοσιοποιηθεί η διακήρυξη που θα διατυπώνει τους βασικούς στόχους του Προοδευτικού Φόρουμ, τους τρόπους συνέχισης της προσπάθειας αυτής, τις προκλήσεις για την Ευρώπη και τους τρόπους ώστε οι προοδευτικές δυνάμεις να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τους κινδύνους που αναδύονται προς μια κοινωνική, οικολογική και δημοκρατική μετάβαση.

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις