Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Ηλιόπουλος για Λιάγκα: Η σεξουαλική παρενόχληση δεν προσφέρεται για αστεία

«Αυτό που συνέβη στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου δεν είναι καθόλου αστείο»

«Η σεξουαλική παρενόχληση δεν έχει "πλάκα" ούτε προσφέρεται για να κάνουμε αστεία» δήλωσε ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος στο περιστατικό με το οποίο βρέθηκε αντιμέτωπη φοιτήρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εντός της βιβλιοθήκης του ιδρύματος.

Όπως σημείωσε, «αυτό που συνέβη στην βιβλιοθήκη του Αριστοτέλειου πανεπιστήμιου δεν είναι καθόλου αστείο. Είναι μια θλιβερή υπενθύμιση του πόση δουλειά έχουμε να κάνουμε ως κοινωνία απέναντι σε σεξιστικές πρακτικές και αντιλήψεις. Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να αντιμετωπίζει με όρους αστείου ή να κανονικοποιεί τέτοιες συμπεριφορές. Όσοι και όσες μάλιστα έχουν και μια παραπάνω θέση ευθύνης φέρουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην ανάγκη καταδίκης και απομόνωσης τέτοιων πρακτικών»

Υπενθυμίζεται πως αναπαράσταση του φοιτητή που εκσπερμάτισε στην πλάτη φοιτήτριας στο ΑΠΘ έκανε το πάνελ της εκπομπής του Γ. Λιάγκα.Μεταξύ άλλων και η σχολιάστρια της εκπομπής, Κατερίνα Γκαγκάκη, η οποία έχει εκλεγεί δημοτική σύμβουλος στο Δήμο Αθηναίων με την παράταξη του Κώστα Μπακογιάννη, ενώ επίσης διατελεί χρέη πρόεδρου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο σχολιασμός αυτός έκανε τον γύρο του διαδικτύο και επικρίθηκε σκληρά από πολλούς χρήστες, αναγκάζονται σήμερα την εκπομπή να επανέλθει στο θέμα ζητώντας δημόσια συγνώμη.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις