Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Θ.Ξανθόπουλος: Είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε την συνταγματική τάξη και την κοινοβουλευτική νομιμότητα

«Δεδομένη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική τάξη και να προχωρήσει επιτέλους η εξέταση του κ. Φρουζή και άλλων σημαντικών μαρτύρων στην υπόθεση Novatis», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στην Προκαταρκτική Επιτροπή της Βουλής, είμαστε υποχρεωμένοι να περιφρουρήσουμε την συνταγματική τάξη και την κοινοβουλευτική νομιμότητα, που παραβιάσθηκαν από την ασυλόγιστη απόφαση της πλειοψηφίας να εξαιρέσει με τρόπο προσχηματικό, αυθαίρετο και παράνομο τους δύο βουλευτές μας, Δ. Τζανακόπουλο και Π. Πολάκη», τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής, Θεόφιλος Ξανθόπουλος. 

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ επεσήμανε ότι το ισχύον θεσμικό πλαίσιο δεν επιτρέπει στην πλειοψηφία να παρεμβαίνει στην συγκρότηση της Προκαταρκτικής Επιτροπής και να καθορίζει από ποια μέλη θα εκπροσωπείται η μειοψηφία.

Οσον αφορά την διαδικασία, ο κ. Ξανθόπουλος, τόνισε ότι είναι δεδομένη η θέση του ΣΥΡΙΖΑ, να υπερασπιστεί την κοινοβουλευτική τάξη και να προχωρήσει επιτέλους η εξέταση του κ. Φρουζή και άλλων σημαντικών μαρτύρων στην υπόθεση Novatis, την οποία εμποδίζουν με  διάφορα προσχήματα, ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις