Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μεγάλο και "θερμό" συλλαλητήριο ετοιμάζει σήμερα ο ΠΑΟΚ

Άγνωστοι έγραψαν υβριστικά συνθήματα έξω από το πολιτικό γραφείο του Στ. Καλαφάτη

Αντίθετος με την κυβερνητική πρωτοβουλία ο Ιβάν Σαββίδης - Η ΠΑΕ χαρακτηρίζει "φωτογραφική" τη ρύθμιση, θεωρώντας ότι αποσκοπεί "να εξασφαλίσει πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό" - Για "εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων" μιλά η ΠΑΕ Άρης

Πολλές χιλιάδες κόσμου περιμένουν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα οι σύνδεσμοι οπαδών του ΠΑΟΚ, που διοργανώνουν συλλαλητήριο για να στείλουν, όπως λένε, ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση ότι οι μεθοδεύσεις για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν θα περάσουν.

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι εξοργισμένος με τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες, αλλά εξίσου εξοργισμένοι εμφανίζονται και οι οπαδοί των άλλων ποδοσφαιρικών ομάδων της Θεσσαλονίκης από τις κυβερνητικές παρεμβάσεις στον χώρο του ποδοσφαίρου. Η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας από τους 156 βουλευτές της Ν.Δ., με ανακοίνωσή της τη χαρακτηρίζει «φωτογραφική», που στόχο έχει «να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ», ενώ έντονα αντέδρασε χθες και η ΠΑΕ ΑΡΗΣ κατηγορώντας την κυβέρνηση «για επιλεκτική ευαισθησία» και για «εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων» στο ποδόσφαιρο.

"Στιγματισμός με... φωτογραφική ρύθμιση"

Σύμφωνα με συνεργάτες του Ιβάν Σαββίδη, ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ αμέσως μετά τις ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Στ. Πέτσα διαμήνυσε σε κυβερνητικά στελέχη ότι τόσο ο ίδιος όσο και σύσσωμη η οικογένεια του ΠΑΟΚ είναι αντίθετοι στην κυβερνητική πρωτοβουλία να περάσει τη συγκεκριμένη τροπολογία.

"Ο στιγματισμός και η μείωση της αξιοπρέπειάς μας θα είχαν ως ιδανικό επιμύθιο την κλοπή του πρωταθλήματος και την απονομή του στα δικαστήρια και όχι στους αγωνιστικούς χώρους. Φαίνεται πως αυτός ήταν και ο αυτοσκοπός άλλωστε. Από τη μία πλευρά να προσπαθούν να εμφανιστούν ως δήθεν σωτήρες του ΠΑΟΚ κι από την άλλη πλευρά να εξασφαλίσουν το πρωτάθλημα στον ΟΣΦΠ με φωτογραφική νομοθετική ρύθμιση" αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ, όπου τονίζεται η απόφαση της διοίκησής της “να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα» και απαιτεί «νόμιμη διερεύνηση της υπόθεσης». Μετά τη συγκέντρωση οι οπαδοί του ΠΑΟΚ θα κατευθυνθούν προς τη ΔΕΘ, όπου θα γίνονται τα εγκαίνια της Agrotica.

Υβριστικά τρικάκια κατά Καλαφάτη

Στο μεταξύ, χθες μια ομάδα άγνωστων νεαρών, προφανώς οπαδών του ΠΑΟΚ, πήγε στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της Ν.Δ. Σταυρού Καλαφάτη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που είναι και ένθερμος ΠΑΟΚτζής, πέταξαν τρικάκια με το σύνθημα «Κάτω τα χέρια από τον ΠΑΟΚ» και έγραψαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και του υφυπουργού Αθλητισμού - τον τελευταίο τον χαρακτήριζαν «τσιράκι του χοντρού». Την ώρα εκείνη δεν βρισκόταν κανείς στο πολιτικό γραφείο του Στ. Καλαφάτη, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε περίπου είκοσι προσαγωγές ατόμων. Την ίδια ώρα, μια άλλη ομάδα οπαδών του ΠΑΟΚ φώναζε συνθήματα έξω από το πολιτικό γραφείο της βουλευτή της Ν.Δ. Έλενας Ράπτη.

Επιμένει στον υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης

Μαρινάκης κατά κυβέρνησης: Θεσμική εκτροπή από την κυβέρνηση...

Ο "πόλεμος" ανακοινώσεων καλά κρατεί και χθες το βράδυ ήταν η σειρά του Ολυμπιακού. Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση αναφέρει:

"Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου από εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη στην ΠΑΕ Ξάνθη. Η ποινή για τις παρανομίες που καταγγείλαμε ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα. Η μόνη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη ήταν ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές για τις δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες. Έχουν περάσει δύο μήνες και καμία μήνυση ή αγωγή δεν έχουμε δει!

Αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΟΚ, της Ξάνθης και των εμπλεκόμενων προσώπων, που, αντί να προβούν σε νομικές ενέργειες με επιχειρήματα για τη δήθεν καθαρότητά τους, πέρασαν αμέσως στην αρένα του εθνικού διχασμού με απειλές, εκβιασμούς και ψέματα κατά πάντων. Αλλά κυρίως αποδεικνύεται από την ίδια την κυβέρνηση που με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε τον νόμο και τις ποινές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Κι αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους".

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις