Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πλήθος κόσμου στην κοπή της πίτας της "Αυγής" και του Κόκκινου

Π. Σκουρλέτης: Η εφημερίδα και το ραδιόφωνο θα πρέπει να είναι τα μέσα της Αριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης

Αναγνώστες-τριες, ακροατές–τριες, φίλες εργαζόμενοι-ες, φίλοι και φίλες των δύο εμβληματικών μέσων της Αριστεράς, της "Αυγής" και του ρ/σ Στο Κόκκινο κατέκλυσαν από νωρίς την αίθουσα στον φιλόξενο χώρο του Σπούτνικ και διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, βουλευτές και βουλεύτριες, ιστορικά στελέχη της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ τίμησαν με την παρουσία τους και τα ζεστά τους λόγια τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουν τα μέσα της Αριστεράς σε δύσκολους καιρούς για την ενημέρωση.

Τη σημασία και τον ρόλο της "Αυγής" και του Κόκκινου στον πυρήνα για την υπεράσπιση του πλουραλισμού, της δημοκρατίας και της πολυφωνίας και το μέλλον τους ως φωνής της ευρύτερης αριστερής, δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, στην κοπή της πίτας της εφημερίδας και του ραδιοφώνου, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Συγκεκριμένα, ο Πάνος Σκουρλέτης στο Σπούτνικ ανέφερε: «Στον πυρήνα της δημοκρατίας είναι το θέμα της πλουραλιστικής ενημέρωσης και είναι αυτό που λείπει. Η έλλειψή του δηλητηριάζει τους κανόνες της ίδιας της δημοκρατίας. Κατά συνέπεια, αυτό που κάνουν όλοι και όλες που δουλεύουν σε αυτά τα μέσα έχει διπλή αξία για τα ίδια τα μέσα και για την υπεράσπιση του πλουραλισμού, της δημοκρατίας, της πολυφωνίας, της αντίληψης εκείνων των μέσων που είναι για να ενημερώνουν και όχι να χειραγωγούν. Γυρνάμε όλοι την Ελλάδα και μας ρωτάνε, τι θα κάνετε για την ενημέρωση; Να πάρουν ένα φύλλο της 'Αυγής' και να καρφωθεί η βελόνα Στο Κόκκινο, εμείς αυτό τους λέμε».

«Πραγματικά λυπάμαι τους αναγνώστες που διαβάζοντας τα ρεπορτάζ που αναφέρονται στον ΣΥΡΙΖΑ και τις συζητήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να καταλάβουν τι γίνεται. Είναι πράγματι μια πολύ δύσκολη εξίσωση. Νά λοιπόν ένας λόγος και άλλος ένας τρόπος, αν θέλουμε να ενημερωνόμαστε, να ενημερωνόμαστε και από την 'Αυγή' και το Κόκκινο. Μια και θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κορμός της ευρύτερης αριστερής, δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, η 'Αυγή' και το Κόκκινο θα πρέπει να είναι η εφημερίδα και το ραδιόφωνο αυτής της Αριστεράς και της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης και σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε όλοι».

"Η 'Αυγή' διεκδικεί να είναι ένα οργανικό κομμάτι του μετώπου της ελληνικής κοινωνίας για δικαιοσύνη, δημοκρατικά δικαιώματα, το περιβάλλον και τη συγκρότηση μιας κοινωνίας πιο αριστερής. Είναι μια δύσκολη περίοδος για τις εφημερίδες και για εμάς. Παρ' όλα αυτά συνεχίζουμε και επιμένουμε, γιατί η 'Αυγή' είναι ένα οργανικό κομμάτι της Αριστεράς. Διαβάστε, διαδώστε την εφημερίδα, γιατί χωρίς την 'Αυγή' η εικόνα θα ήταν εντελώς διαφορετική. Θα συνεχίσουμε έτσι" σημείωσε στον χαιρετισμό του ο διευθυντής της "Αυγής" Άγγελος Τσέκερης.

Την πίτα έκοψε ο διευθύνων σύμβουλος της "Αυγής" Δημήτρης Στούμπος μαζί με την πρόεδρο του Δ.Σ. της "Αυγής" και του Κόκκινου Νατάσσα Θεοδωρακοπούλου καθώς και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ρ/σ Στο Κόκκινο Κώστα Νικόλτσιο. Το κομμάτι για την εφημερίδα πήρε ο διευθυντής της Άγγελος Τσέκερης, για το ραδιόφωνο Στο Κόκκινο ο διευθυντής του Νίκος Σβέρκος, για το site της "Αυγής", το avgi.gr, η Κατερίνα Μπρέγιαννη, για τους εργαζόμενους της "Αυγής" η Κάκη Μπαλή, για τους εργαζόμενους του Κόκκινου ο Παντελής Νταβανέλος, για το Left.gr ο Χρήστος Σίμος και για την εφημερίδα «Η εποχή» ο Μπάμπης Κοβάνης.

Το πάρτι της "Αυγής" και του Κόκκινου τίμησαν με την παρουσία τους ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, ο ευρωβουλευτής και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης, οι βουλευτές και βουλεύτριες: Νίκος Φίλης, Γιάννης Ραγκούσης, Ραλλία Χρηστίδου, Χαρά Καφαντάρη, Θεανώ Φωτίου, Θοδωρής Δρίτσας, Γιάννης Μπαλάφας, Πάνος Σκουρολιάκος, Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Γιώργος Βαρεμένος, Κώστας Ζαχαριάδης, ο τέως γραμματέας και αν. υπουργός Άμυνας Πάνος Ρήγας, η τ. βουλεύτρια Τασία Χριστοδουλοπούλου, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μίμης Δαρειώτης, η υπεύθυνη τομέα Ευρωπαϊκών και Διεθνών Υποθέσεων Ράνια Σβίγκου, ο Στέφανος Τζουμάκας, ο Νίκος Μπίστης, ο πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Σταύρος Καπάκος, ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" Νάσος Ηλιόπουλος, ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρης Αλεξίου, η τ. διοικήτρια του ΟΑΕΔ Μαρία Καραμεσίνη, η ηθοποιός, τ. βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Κανελλοπούλου.

Το φλουρί έπεσε στην τέως αντιπεριφερειαρχή Kεντρικού Τομέα Αθηνών Ερμίνα Κυπριανίδου.

Περίσσεψαν οι ευχές, τα χαμόγελα αισιοδοξίας και τα θερμά λόγια υποστήριξης που ακούστηκαν για την "Αυγή" και το Κόκκινο στον δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά υπηρετώντας την ποιοτική ενημέρωση και γέμισαν με αισιοδοξία τις καρδιές όλων για ένα μέλλον όπου τα μέσα της Αριστεράς θα πρωτοστατούν, όπως πάντα κάνουν, στους αγώνες του λαού μας. Ενδεικτικό στοιχείο, που υπογραμμίστηκε με πολύ θετικά λόγια, ήταν η σημαντική άνοδος της επισκεψιμότητας του site της "Αυγής" www.avgi.gr, αυξημένη κατά 72% τα δύο τελευταία χρόνια.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έκοψε την πίτα του

Θεσσαλονίκη: Παρόντος του γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη και μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης έκοψε, την Κυριακή, την πίτα του για το 2020.

Η εκδήλωση έγινε στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου, που γέμισε ασφυκτικά από μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Π. Σκουρλέτης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην πορεία προς το συνέδριο και τόνισε ότι «θα αναπτυχθεί έντονος δημοκρατικός διάλογος, στον οποίο θα εκφραστούν ελεύθερα όλες οι απόψεις και οι διαφωνίες, χωρίς αποκλεισμούς, και στο τέλος θα πετύχουμε τη σύνθεσή τους». Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί και σε «διάφορους 'καλοθελητές', που ανακαλύπτουν εσωτερικούς εχθρούς».

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο συντονιστής της Ν.Ε. Α' Θεσσαλονίκης Χρήστος Δουίτσης, που ήταν και ο «οικοδεσπότης» της εκδήλωσης. Το φλουρί έπεσε στους βουλευτές της Β' Θεσσαλονίκης και η Δώρα Αυγέρη, που παρέλαβε το τυχερό κομμάτι, σχολίασε ότι «κέρδισε η Β' Θεσσαλονίκη και η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ». Το παρών έδωσαν και οι βουλευτές Γ. Αμανατίδης, Κ. Ζουράρις, Κ. Νοτοπούλου, Αλ. Τριανταφυλλίδης, καθώς και οι πρώην βουλευτές Δ. Μάρδας και Τρ. Μηταφίδης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μην μιλάτε. Χειροκροτήστε

Τις μέρες της πανδημίας τα κανάλια αναζητούν εναγωνίως Έλληνες γιατρούς που να εργάζονται σε νοσοκομεία του εξωτερικού και τους βγάζουν στα δελτία ειδήσεων για να περιγράψουν τις εμπειρίες τους.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο