Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέο κρούσμα κακής νομοθέτησης από την κυβέρνηση

ICON

Νομοσχέδιο του υπουργείου Μετανάστευσης συζητήθηκε ως νομοσχέδιο του Προστασίας του Πολίτη - Να αποσυρθεί και να επανακατατεθεί το νομοσχέδιο ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Άλλο ένα κρούσμα κακής νομοθέτησης κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τη συζήτηση της ενσωμάτωσης της κοινοτικής Οδηγίας για την είσοδο αλλοδαπών για πρακτική άσκηση.

Το νομοσχέδιο συζητήθηκε σε επίπεδο επιτροπής ως νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όμως εν τω μεταξύ επανασυστάθηκε το υπουργείο Μετανάστευσης. Παρ’ όλα αυτά το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής ως νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με εισηγητή τον... αναπληρωτή υπουργό Μετανάστευσης Γιώργο Κουμουτσάκο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε απόσυρση κι επανακατάθεση του νομοσχεδίου, όμως η κυβέρνηση επικαλέστηκε την ανάγκη γρήγορης ενσωμάτωσης της κοινοτικής Οδηγίας για να αποφευχθεί το πρόστιμο.

«Είναι ένα θέμα που αφορά το σύνταγμα, την τήρηση της νομοθετικής λειτουργίας και της καλής νομοθέτησης, για την οποία τόσο κόπτεται, αλλά δυστυχώς συνεχώς παραβιάζει η κυβέρνηση» επισήμανε η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε τους ισχυρισμούς του Γ. Κουμουτσάκου για τον κίνδυνο επιβολής προστίμου από την Ε.Ε. και θύμισε ότι το νομοσχέδιο συζητήθηκε στην Επιτροπή στις 15 Οκτωβρίου και στη συνέχεια δεν προωθήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής μέχρι χθες. «Υπάρχει ζήτημα σωστής λειτουργίας και νομοθέτησης» υπογράμμισε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Μ. Ξενογιαννακοπούλου: Κυνική ΠΝΠ για τις επιτάξεις

Παράλληλα η Μ. Ξενογιαννακοπούλου κάλεσε και πάλι την κυβέρνηση να αποσύρει την «αυταρχική, αντιδημοκρατική αλλά και κυνική» Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις επιτάξεις, και ζήτησε να μην προχωρήσει η κατασκευή των κλειστών κέντρων κράτησης προσφύγων και μεταναστών.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Στρατός και «ανοσία της αγέλης»

Στην τηλεόραση βγήκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλος, για να απαντήσει στο χθεσινό ρεπορτάζ της «Αυγής» από το οποίο τεκμηριώνεται ότι στον στρατό υπάρχει σοβαρή έλλειψη μέσων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις