Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Η σύγκριση με άλλες χώρες εκθέτει την κυβέρνηση

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τη δέσμη μέτρων που ανακοίνωσε άσκησε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., κάνοντας λόγο για μέτρα “καθυστερημένα, με πολλές επαναλήψεις και αοριστίες, που δυστυχώς είναι και πάλι ανεπαρκή σε σχέση με τις ανάγκες προστασίας των επιχειρήσεων, των εργαζομένων, των ανέργων και της οικονομίας".

“Φθάνει πια με τις αποσπασματικές εξαγγελίες” τόνισε η Χαριλάου Τρικούπη, ζητώντας ενίσχυση του ΕΣΥ αλλά και εξασφάλιση του μετώπου της οικονομίας, πίεση για στήριξη από την Ευρώπη “με έκδοση ομολόγων και χωρίς Μνημόνια και επιβαρύνσεις στο χρέος". Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. επισήμανε ότι κάθε σύγκριση με όλες τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που προχώρησαν σε πολύ πιο γενναία μέτρα στήριξης των εργαζομένων “εκθέτει την ελληνική κυβέρνηση” και ζήτησε εκ νέου την απόσυρση του άρθρου 9 της ΠΝΠ “που φτωχοποιεί τους εργαζόμενους”.

ΚΚΕ: "Αλλαγές για να μείνουν"

«Τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση επιβεβαιώνουν πως, μεθοδικά και στο όνομα της ‘έκτακτης ανάγκης’, δρομολογούνται αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις που ήρθαν για να μείνουν» επισήμανε το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση καλεί τους εργαζόμενους «να ματώσουν ξανά εν μέσω πανδημίας την ώρα που το μεγάλο κεφάλαιο απολαμβάνει πακτωλό δισεκατομμυρίων κρατικών ενισχύσεων». “Ο λαός πλήρωσε πολλά, να μην πληρώσει ξανά” συμπλήρωσε.

ΜέΡΑ25: "Συνολικό σχέδιο"

Την κατάρτιση ενός συνολικού εθνικού στρατηγικού σχεδίου «που η κυβέρνηση, προφανώς, στερείται» ζήτησε ο Γιάνης Βαρουφάκης και πρότεινε τη σύγκληση της Βουλής μέσω τηλεδιάσκεψης προκειμένου να γίνει σχετική συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις