Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Φίλης - Έ.Αχτσιόγλου - Γ.Κατρούγκαλος: Για μερικούς σχολάρχες η κρίση είναι ευκαιρία

EUROKINISSI

Σύμφωνα με τους τομεάρχες Παιδείας, Εργασίας και Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, ορισμένοι σχολάρχες «δεν πληρώνουν τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς τους, αλλά τους αναγκάζουν να υποβάλλουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ, αν και συνεχίζουν να διδάσκουν εξ αποστάσεως»

Με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι τομεάρχες Παιδείας και Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και Έφη Αχτσιόγλου, καθώς και ο τομεάρχης Εξωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιώργος Κατρούγκαλος, καταγγέλλουν την παράνομη πρακτική ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων να αναστέλλουν εικονικά τις συμβάσεις των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συνεχίζουν να διδάσκουν εξ αποστάσεως τους μαθητές τους και στη συνέχεια τους αναγκάζουν να υποβάλουν αίτηση για το επίδομα των 800 ευρώ.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν να πληροφορηθούν από τους υπουργούς Παιδείας και Εργασίας, ποια μέτρα πήρε το υπουργείο Παιδείας για την άσκηση εποπτείας επί των ιδιωτικών σχολείων, τα οποία παραβίασαν το νόμο.

Επίσης ζητούν ρωτούν σε ποιους ελέγχους προέβη το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και τι πρόστιμα επέβαλε στους παραβάτες σχολάρχες.

Στην ερώτηση τους οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισημαίνουν ότι «η πρακτική αυτή των σχολαρχών είναι σαφώς παράνομη, και αντίθετη με την κείμενη νομοθεσία αφού, σύμφωνα με την ΠΝΠ, εξαιρούνται από την αναστολή σύμβασης εργασίας όσοι εργάζονται εξ αποστάσεως».

«Επίσης είναι αντίθετη στις διατάξεις που εξομοιώνουν γενικά την υπηρεσιακή κατάσταση των ιδιωτικών εκπαιδευτικών με τους δημόσιους και ειδικότερα απαγορεύουν κάθε μεταβολή της υπηρεσιακής τους κατάστασης (όπως η αναστολή της σχέσης εργασίας), χωρίς προηγούμενη τροποποίηση του διοριστήριου τους, με πράξη του υπουργείου Παιδείας», σημειώνουν οι ίδιοι.

Παράλληλα, «η παράνομη και απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά», επισημαίνεται στην ερώτηση, «δεν παραβιάζει απλώς τα δικαιώματα των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, αλλά συνιστά καταστρατήγηση των διατάξεων υπέρ του δημοσίου συμφέροντος της ΠΝΠ, με αποκλειστικό σκοπό τον πλουτισμό των ιδιοκτητών των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, σε βάρος του κράτους και του συνόλου των εργαζόμενων σε αυτά».

Τέλος οι Ν.Φίλης και Έ.Αχτσιόγλου και Γ.Κατρούγκαλος σημειώνουν ότι «η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών έχει προβεί επανειλημμένα σε σχετικές καταγγελίες τόσο προς τα αρμόδια εποπτικά όργανα του Υπουργείου Παιδείας όσο και προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και το τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ».

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις