Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Γεννηματά: Νέα Μνημόνια χωρίς κορωνομόλογο

"Να πιέσει τώρα και όχι αύριο" η κυβέρνηση Μητσοτάκη τον Βορρά και τη Γερμανία

Συνεχίζει την κριτική της προς την κυβέρνηση η Φ. Γεννηματά, με τις προτάσεις του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ταυτίζονται σχεδόν στο σύνολό τους με τις προτάσεις, την κριτική και τους κινδύνους που επισείει ο ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει "να πιέσει τώρα και όχι αύριο" τον Βορρά και τη Γερμανία για αποφάσεις οριστικές και ότι “οποιαδήποτε άλλη λύση εκτός του κορωνομολόγου θα οδηγήσει σε νέα Μνημόνια”.

Η Φ. Γεννηματά επέκρινε (ΣΚΑΪ) την κυβέρνηση ότι πρώτα βλέπει συνωστισμό και μετά αντιδρά, με αποτέλεσμα “καθυστερήσεις που μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει”, όπως στις ουρές στα ΑΤΜ και προηγουμένως στις εκκλησίες. Είπε ότι δεν επαρκούν τα μέτρα και ότι σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είμαστε πολύ πίσω και στην ενίσχυση των επιχειρήσεων και της μισθοδοσίας των εργαζομένων, ενώ εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις πολύ σημαντικές κατηγορίες, όπως ο πρωτογενής τομέας. Πρόσθεσε ότι δεν γίνεται να λαμβάνονται τόσο σημαντικές αποφάσεις εν κρυπτώ, αλλά σε διάλογο με τα κόμματα και τους ενδιαφερόμενους να συμφωνηθεί: η διατήρηση των παραγωγικών διαδικασιών, να μην κλείσουν επιχειρήσεις, να μην πληρώσουν ξανά οι εργαζόμενοι το μάρμαρο. Υπογράμμισε και εκείνη ότι υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα. Ζήτησε στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας και καθημερινή ενημέρωση και αξιοποίηση ιδιωτικών και πανεπιστημιακών ερευνητικών κέντρων για τα διαγνωστικά τεστ.

Ν. ΛΙΟΝ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο