Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σιωπή Μητσοτάκη στην... "Αγωγή" λάσπης του Άδ. Γεωργιάδη

Εμφανώς εκνευρισμένος, ο υπουργός Ανάπτυξης "πέταξε την μπάλα στην εξέδρα" και έσπευσε να υπερασπιστεί το δώρο στους καναλάρχες: "Δεν έχουν πάθει ζημιά στον τζίρο τους;" ρώτησε "λησμονώντας" τις διαφημίσεις...

Διέξοδο στα ψεύδη και τη συνήθη τακτική της λασπολογίας αναζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά τον σάλο που προκάλεσε η διαφημιστική... καμπάνια των μαθημάτων της "Ελληνικής Αγωγής" με “κόστος μόνον πέντε ευρώ» από τον λογαριασμό του στο Τwitter. Την οδό της σιωπής ακολουθεί ο πρωθυπουργός κι ενώ από προχθές ο Αλέξης Χαρίτσης τον έχει καλέσει να απαντήσει αν «στηρίζει ή αποδοκιμάζει τις πρακτικές του υπουργού του να διαφημίζει την οικογενειακή του επιχείρηση». Σημειώνεται ότι η επιχείρηση «Ελλήνων Αγωγή» είναι ΕΠΕ, στην οποία ο ίδιος ο υπουργός Ανάπτυξης κατέχει μαζί με τον αδερφό του το πλειοψηφικό εταιρικό μερίδιο.

Παρ' όλα αυτά ισχυρίστηκε (Aθήνα 9,84) ότι «εγώ δεν εργάζομαι στην Ελληνική Αγωγή και δεν είμαι διαχειριστής της», λέγοντας με παραπλανητική διάθεση πως «δεν απαγορεύει το σύνταγμα να έχει επιχείρηση η δική μου οικογένεια και να τη διαφημίσω στον προσωπικό μου λογαριασμό». Υποστήριξε δε ότι «το Τwitter μου είναι το προσωπικό μου πράγμα, δεν είναι το υπουργικό μου. Έχω υπουργικό λογαριασμό και προσωπικό λογαριασμό» κι ενώ τη σχετική διαφημιστική ανάρτηση την πραγματοποίησε από λογαριασμό που υπογράφει ως «υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων - αντιπρόεδρος της Ν.Δ.»!

Φανερά εκνευρισμένος, έθετε διαρκώς το ερώτημα «είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα που συζητάμε;» και επειδή αναγνώρισε πως άρχισε να... εκνευρίζεται, κατέφυγε στην γκεμπελιστική αναφορά ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν ήταν πρωθυπουργός ο Αλ. Τσίπρας, άλλαξε τον νόμο για να πάρει ο αδερφός του δημόσιο έργο και θα κάνει κριτική σε εμένα επειδή στο Τwitter μου διαφημίζω οικογενειακή δουλειά;»...

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ έχει υπογραμμίσει με σαρκαστική διάθεση ότι, «όπως φαίνεται, ούτε το σύνταγμα και το ασυμβίβαστο που προβλέπει για τους υπουργούς ούτε, φυσικά, η ηθική έχει κάποια σημασία για τον κ. Γεωργιάδη», καλώντας τον Κ. Μητσοτάκη «να μην κρύβεται».

«Τελικά αυτή η κυβέρνηση έχει κι άλλες καινοτόμες ιδέες για την εκπαίδευση και την κατάρτιση και δεν σταματά στα voucher - περίγελο για τους επιστήμονες» τόνισε με σκωπτική διάθεση ο Νίκος Φίλης. Ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ διαμήνυsε δε προς το Μαξίμου ότι «καλό θα ήταν κάποια στιγμή να κάνει ένα σεμινάριο στα μέλη της, τόσο για τα ασυμβίβαστα που ορίζει το σύνταγμα όσο και για τα όρια που ορίζει η ηθική. Ντροπή!».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπεραμύνθηκε με ιδιαίτερο ζήλο της απόφασης της κυβέρνησης να μεταθέσει για το 2021 τις πληρωμές των δόσεων από τα κανάλια για τις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχει κανένα δωράκι στους καναλάρχες. "Για όλες τις επιχειρήσεις της Ελλάδος δεν παίρνουμε μέτρα αναστολής; Δεν έχουν πάθει ζημιά στον τζίρο τους;"...

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις