Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έντονες αντιδράσεις στην... κανονικότητα των ΜΑΤ

Από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝ.ΑΛΛ, ΚΚΕ για την καταστολή στις πλατείες - "Κατανόηση" ζήτησε ο Ηλ. Μόσιαλος: "Δεν θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ αυτό αν ήταν μια αρχική αντίδραση λίγων ημερών, γιατί η επικινδυνότητα της νόσου στην Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλή"

Τις έντονες αντιδράσεις της αντιπολίτευσης έχει προκαλέσει η επέμβαση των ΜΑΤ και το σκηνικό πολέμου που στήνεται στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, που χαρακτηρίζεται... άβατο, και σε άλλες πλατείες της χώρας όπου παρέες νέων και όχι μόνο συγκεντρώνονται μετά την άρση της απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι που οδήγησε στις σπασμωδικές αντιδράσεις όπως η... take away ποταπαγόρευση ή το κλείσιμο της πλατείας από την αστυνομία μετά τις 9 το βράδυ, δημιουργώντας ένα τραγελαφικό σκηνικό σε συνδυασμό με την παράδοξη σύσταση να μην κυκλοφορούμε από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί.

"Να δείξουμε κατανόηση λόγω του δίμηνου εγκλεισμού" ζήτησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Ηλ. Μόσιαλος. "Δεν θα με προβλημάτιζε πάρα πολύ αυτό αν ήταν μια αρχική αντίδραση λίγων ημερών, γιατί η επικινδυνότητα της νόσου στην Ελλάδα πλέον είναι πολύ χαμηλή" σημείωσε.

"Όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορωνοϊό, αλλά δεν μπορούν αυτά τα περιστατικά να αντιμετωπίζονται με επιθέσεις από τα ΜΑΤ, δακρυγόνα και αποφάσεις για απαγορεύσεις κυκλοφορίας" σχολίασε ο Αλ. Χαρίτσης, τονίζοντας πως αυτά παραπέμπουν σε άλλα καθεστώτα. "Χρειάζεται νηφαλιότητα, σοβαρή συζήτηση και δημόσιες παρεμβάσεις από τις αρμόδιες αρχές" τόνισε. "Την αυτοπειθαρχία εκ μέρους των πολιτών μπροστά στον κορωνοϊό τη μεταφράζει η κυβέρνηση ως μια νέου τύπου οργάνωση της κοινωνίας" σημείωσε ο Π. Σκουρλέτης, τονίζοντας πως οι αντιλήψεις που βλέπουν παντού "άβατα" είναι επικίνδυνες. "Δυστυχώς, αναπαράγονται και από τα ΜΜΕ και ίσως προϊδεάζουν για το τι τύπου κοινωνία σκέφτονται, δηλαδή ότι θα πρέπει να συνηθίσουμε μια συνεχή παρουσία των δυνάμεων καταστολής" πρόσθεσε. "Είναι προφανές ότι η Πολιτεία πρέπει να παρεμβαίνει όταν απειλείται η υγεία και όταν παραβιάζονται τα μέτρα σ’ αυτή τη φάση της επιδημίας" σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη στο Kontra, επισημαίνοντας όμως πως η καταστολή δεν μπορεί να είναι απάντηση στη νεολαία. "Τα ΜΑΤ και τα χημικά δεν αποτελούν ούτε απάντηση ούτε λύση. Και ο δήμος μπορεί να παρέμβει. Και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μπορεί να το διαχειριστεί διαφορετικά" σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως οφείλει να υπάρχει η δύναμη της πειθούς.

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Ναι στην πρόληψη, όχι στην καταστολή

"Ο συνωστισμός δημιουργεί κινδύνους. Λέμε όμως ναι στην πρόληψη, όχι στην καταστολή" σχολίασε το ΚΙΝ.ΑΛΛ., τονίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να προλαμβάνει με σχέδιο και ότι οι δήμοι οφείλουν να ενημερώνουν τους πολίτες, "να περιφρουρούν τους χώρους ευθύνης τους" και ο ΕΟΔΥ να δώσει σαφείς οδηγίες. "Η αστυνομική βία εντείνει τα προβλήματα, δεν τα λύνει" τονίζει με ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη.

ΚΚΕ: Περισσότεροι ανοιχτοί χώροι

"Αντί η κυβέρνηση να στέλνει τα ΜΑΤ και να καταφεύγει σε απαγορεύσεις και κλείσιμο πλατειών, οφείλει να εξασφαλίσει περισσότερους χώρους μέσα στον ασφυκτικό αστικό ιστό" σημείωσε το ΚΚΕ και τόνισε πως "δεν είναι δυνατόν όλοι όσοι τηρούσαν με αποφασιστικότητα τα μέτρα προστασίας να έγιναν ξαφνικά 'ανεύθυνοι' και 'αντικοινωνικοί'".

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις