Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δημ. Παπαδημούλης: Η Ελλάδα βρίσκεται στον πάτο του πίνακα της Κομισιόν σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης

«Διεκδικούμε τα ποσά χρηματοδότησης της οικονομίας να είναι επιχορηγήσεις κι όχι δάνεια μνημονιακού χαρακτήρα» τονίζει ο Δ. Παπαδημούλης

Άρθρο με θέμα το πολιτικό και κοινωνικό τοπίο που διαμορφώνεται ευρωπαϊκά αλλά και στη χώρα μας, μετά και τησταδιακή άρση των μέτρων της καραντίνας λόγω κορονοϊού, υπογράφει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης, στο ενημερωτικό website Political Bank.gr.

Με αφορμή τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν, που εμφανίζουν την Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ύφεση για το 2020, με ποσοστό που θα αγγίξει το 10%, ο Δημ. Παπαδημούλης επισημαίνει ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά το πρόσθετο πλεονέκτημα του “μαξιλαριού”, που της κληροδότησε η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν έλαβε εγκαίρως ισχυρά εμπροσθοβαρή μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, όπως οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία», που σε συνδυασμό με το ότι «η χώρα μας βρίσκεται στον πάτο του πίνακα της Κομισιόν, σε ό,τι αφορά τα μέτρα στήριξης που πήρε για την οικονομία», εγκυμονεί κινδύνους όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την υπόλοιπη Ευρωζώνη.

Όπως αναφέρεται στο άρθρο «χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου που έχουν υψηλό δημόσιο χρέος, όπως οι Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία, θα αντιμετωπίσουν, αργά ή γρήγορα, κρίση χρέους και νέα μνημόνια. Κι αν καταρρεύσει ο Νότος, το ντόμινο θα μεταδοθεί σε  όλη την ΕΕ».

Μόνη λύση, η χρηματοδότηση των οικονομιών μέσα από ένα ισχυρό Ταμείο Ανασυγκρότησης ύψους 1,5 τρισ. ευρώ κι όχι 500 εκατ. ευρώ, όπως φαίνεται να προτείνει η Φον ντερ Λάιεν. Όπως σημειώνει ο Δημ. Παπαδημουλης, που με τον θεσμικό του ρόλο ως Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου συμμετέχει στην κεντρική ολιγομελή ομάδα που εκπροσωπεί το ΕΚ στη διαπραγμάτευση για το Ταμείο Ανασυγκρότησης και τον νέο πολυετή προϋπολογισμό: «Διεκδικούμε αυτό το ποσό να χρηματοδοτηθεί κυρίως από έναν αυξημένο κοινοτικό προϋπολογισμό και να είναι επιχορηγήσεις κι όχι δάνεια μνημονιακού χαρακτήρα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις