Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Μ. Τζούφη για την αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας την περίοδο της πανδημίας (video)

Η Μ. Τζούφη κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις ώστε να καταστρώσει σχέδιο, να οργανώσει σχετικές παρεμβάσεις και να διευκολύνει το συντονισμό μεταξύ Πολιτείας και φορέων, για την αντιμετώπιση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας

«Οι γυναίκες, γιατρίνες και νοσηλεύτριες, εργαζόμενες σε πολλές δομές αλληλεγγύης, στα σώματα ασφαλείας, στις κοινωνικές υπηρεσίες και τα σουπερμάρκετ, έδωσαν τη μάχη του κορονοϊού ηρωικά», τόνισε η βουλευτής Ιωαννίνων Μερόπη Τζούφη στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Επεσήμανε ωστόσο πως «κατά τη περίοδο της καραντίνας καταγράφηκε αύξηση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας τόσο στη χώρα μας όσο και διεθνώς, με το φαινόμενο να συνδέεται και με την οικονομική κρίση και ύφεση». Όπως υπογράμμισε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «οι λόγοι συνδέονται με το άγχος των ανδρών που συνδέουν την αυτοεκτίμησή τους, με την ικανότητα να φέρουν χρήματα στο σπίτι. Το άγχος φτωχοποίησης τους κάνει εν δυνάμει θύτες, με βάση βέβαια και τη βιώμενη δική τους εμπειρία, η οποία αναπαράγεται. Το χειρότερο είναι ότι, η νέα γενιά έχει την τάση να αναπαράγει το μοντέλο, διότι με αυτόν τον τρόπο δικαιώνει τους θύτες και τους γονείς. Άρα το θέμα είναι μπροστά μας».

Στη συνέχεια ανέφερε πως το θέμα έχει τεθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και έχουν ξεκινήσει να λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του ζητήματος. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την κυβέρνηση να αναζητήσει τα εργαλεία και τις χρηματοδοτήσεις ώστε να καταστρώσει σχέδιο, να οργανώσει σχετικές παρεμβάσεις και να διευκολύνει το συντονισμό μεταξύ Πολιτείας και φορέων, ενώ ζήτησε στις επόμενες συνεδριάσεις της Επιτροπής να παρουσιαστούν συγκεκριμένα σχέδια δράσης.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε παρουσία της Μαρίας Συρεγγέλα, γενικής γραμματέως Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, της Θεοδοσίας Ταντάρου-Κρίγγου, προέδρου της Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), καθώς και πολλών μελών και εκπροσώπων από γυναικείες οργανώσεις, που ενημέρωσαν τα μέλη της Επιτροπής μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις