Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ: Στεκόμαστε δίπλα στα αιτήματα των Ξεναγών

"Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού" τονίζει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ

Την στήριξή του στα αιτήματα των Ξεναγών εξέφρασε με ανακοίνωσή του το Τμήμα Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν "κατανοώντας τις οικονομικές επιπτώσεις που επιφέρει η  πανδημία του κορωνοϊού στον κλάδο του τουρισμού, από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα στους εργαζομένους του κλάδου καθώς και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα με συνεχείς επαφές και συνδιασκέψεις με τους φορείς και την Τομεάρχη Τουρισμού Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι θέσεις μας αποτυπώθηκαν στις οικονομικές προτάσεις που παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα Μένουμε Όρθιοι του ΣΥΡΙΖΑ.                                                                                                                 

Ειδικότερα, στεκόμαστε δίπλα στα αιτήματα των Ξεναγών όπως εκφράστηκαν από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών:

Για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, να επεκταθεί το μέτρο της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, με όλες τις παροχές και διευκολύνσεις που δόθηκαν στους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους που τη δικαιούνταν.

Από το μήνα Ιούλιο και μετά, εφόσον ο τουρισμός παραμένει σε τέλμα και η απώλεια εργασίας συνεχίζεται, να ενταχθούν οι ξεναγοί, ως άνεργοι, στην τακτική επιδότηση ανεργίας του ΟΑΕΔ, χωρίς προϋποθέσεις.

Να δοθεί ασφαλιστική κάλυψη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους Ξεναγούς μέχρι το 2022.

Μετάθεση των φορολογικών υποχρεώσεων και διευκολύνσεις στις πληρωμές.

Τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους χώρους εργασίας των ξεναγών και υποβολή σε εβδομαδιαία δωρεάν τεστ σε όσους ξεναγούς εργάζονται.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αντί να ασχολείται με το πώς θα υποβαθμίσει τον ΕΟΤ και πώς θα υπερσυγκεντρώσει την τουριστική επιχειρηματική δραστηριότητα στα χέρια λίγων και συγκεκριμένων, οφείλει επιτέλους να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι στους εργαζόμενους που είναι η ψυχή του ελληνικού τουρισμού".

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις