Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κώστας Δουζίνας: Για την ιατρικοποίηση της πολιτικής και τις τεχνολογίες (video)

Eurokinissi

"Mε το ξέσπασμα της πανδημίας είδαμε «ειδικούς» να παίρνουν τη θέση των πολιτικών, σήμερα, στις πολιτικές του τραμπισμού, βλέπουμε την πλήρη απόρριψη της αναλυτικής και ορθολογικής σκέψης"

"Επιστήμη, θρησκεία και πολιτική. Μια δύσκολη σχέση. Αν με το ξέσπασμα της πανδημίας είδαμε «ειδικούς» να παίρνουν τη θέση των πολιτικών, σήμερα, στις πολιτικές του τραμπισμού, βλέπουμε την πλήρη απόρριψη της αναλυτικής και ορθολογικής σκέψης" σημειώνει σε ανάρτησή του ο Κώστας Δουζίνας.

 

Όσο το πρώτο επιδιώκει τη νομιμοποίηση της επιστήμης, το δεύτερο επιστρατεύει την αδυναμία της να απαντήσει στα μεταφυσικά ζητήματα που απασχολούσαν ανέκαθεν τις κοινωνίες.

Στόχος και των δύο δεν είναι άλλος από την παγίωση της εκάστοτε εξουσίας. Δίνεται στις αντιστάσεις των πολιτών από την Αμερική, στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο.

Το Hellenic Circle - Cultural Association in Brussels διοργάνωσε μια πολύπλευρη και επίκαιρη συζήτηση πάνω σε τέσσερις επίκαιρες θεματικές όπως αξίες και δικαιώματα, κοινωνικο-οικονιμικές επιπτώσεις της πανδημίας, ο ρόλος της αισθητικής στη νέα συνθήκη αλλά και τα ελληνοτουρκικά. Σε αυτό το πρώτο βίντεο συζητάμε για την ιατρικοποίηση της πολιτικής και τις τεχνολογίες.

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις