Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Βρούτσης: "Δεν θα έρχονται εδώ ευαίσθητοι να μοιράζουν δισεκατομμύρια"!

Απέδωσε στην... πανδημία την καθυστέρηση έκδοσης συντάξεων - Ο υπουργός Εργασίας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν αιτήματα κατηγοριών συνταξιούχων για άρση αδικών και αυξήσεις των συντάξεών τους και κινδυνολόγησε ότι σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει ενδεχόμενο περικοπής συντάξεων!

«Δεν θα έρχονται εδώ ευαίσθητοι να μοιράζουν δισεκατομμύρια» υποστήριξε ο Γιάννης Βρούτσης ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν αιτήματα κατηγοριών συνταξιούχων για άρση αδικιών και αυξήσεις των συντάξεών τους.

Ο υπουργός Εργασίας ισχυρίστηκε ότι μετά τις πρόσφατες αλλαγές στο ασφαλιστικό έχει επιτευχθεί «δημοσιονομική ισορροπία» κινδυνολογώντας ότι οποιαδήποτε παρέκκλιση από τις ισχύουσες προβλέψεις για τις συντάξεις θα επαναφέρει την αναγκαιότητα εκ νέου περικοπής των συντάξεων. Κατά τον κοινοβουλευτικό έλεγχο κάλεσε τα κόμματα που προτείνουν παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό να δείξουν... υπευθυνότητα συνοδεύοντάς τις με αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας.

Κατά τον χθεσινό κοινοβουλευτικό έλεγχο ο Γ. Βρούτσης κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που μετέφεραν αιτήματα κοινωνικών ομάδων για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις. Επέκρινε τη στάση των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. κατηγορώντας τους ότι... «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τα κάνει αυτά» και τους θύμισε ότι έχουν υπάρξει κυβερνητικό κόμμα και θα έπρεπε να είναι περισσότερο προσεκτικοί με τη δημοσιονομική ισορροπία του ασφαλιστικού, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο παρεμβάσεων μόνο ύστερα από δικαστικές αποφάσεις.

«Χρήσιμος και όχι ευχάριστος»...

Ο Γ. Βρούτσης ισχυρίστηκε ότι σε όλη του την πολιτική πορεία και τη μακρόχρονη παραμονή του στη θέση του υπουργού Εργασίας προσπάθησε να είναι «χρήσιμος και όχι ευχάριστος για την πατρίδα και τους Έλληνες».

Προκαλώντας τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΚΙΝ.ΑΛΛ. απέφυγε συγκεκριμένες απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα. Αντίθετα ανάλωσε τον χρόνο του στην -για πολλοστή φορά- υπεράσπιση του νόμου του για το ασφαλιστικό και την υποτιθέμενη εξασφάλιση της βιωσιμότητας του συστήματος.

Φταίει ο... κορωνοϊός!

Παράλληλα ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στο ζήτημα της καθυστέρησης της έκδοσης των συντάξεων, για το οποίο έχει δεχτεί σφοδρή κριτική και από βουλευτές της Ν.Δ., όπως ο Κώστας Κοντογιώργος. Απέδωσε τις καθυστερήσεις στον... κορωνοϊό και στο προσωρινό κλείσιμο των υπηρεσιών, αλλά και στις 25.000 ακαταχώριστες συντάξεις που εντοπίστηκαν. Παραδέχτηκε ότι η πανδημία έχει επιφέρει «πλήγμα» στα έσοδα του ασφαλιστικού, τα οποία θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό, ενώ υποστήριξε ότι η υποτιθέμενη οικονομική ανάπτυξη το 2021 θα επαναφέρει την «ισορροπία» στο σύστημα.

Ο Γ. Βρούτσης απάντησε και σε ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για τη στήριξη των εργαζομένων στον τουρισμό, ζήτημα για το οποίο σε μεγάλο βαθμό είχε υπερκαλυφθεί από τα όσα είχε νωρίτερα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Επανέλαβε τις βασικές εξαγγελίες του Κ. Μητσοτάκη υποστηρίζοντας ότι στόχος των μέτρων είναι να στηριχθούν οι προσπάθειες των επιχειρήσεων να προχωρήσουν σε προσλήψεις. Παράλληλα διαβεβαίωσε ότι οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια «δεν κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς επίδομα ανεργίας» ούτε στην περίπτωση της περιστασιακής εργασίας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο