Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συμφώνησε με τη Ν.Δ... "διαφωνώντας"

"Στα ψιλά" επιχειρεί να περάσει το πόρισμά του για την Προανακριτική για τον Παπαγγελόπουλο το ΚΙΝ.ΑΛΛ. - Κατέθεσε χθες το πόρισμά του, χωρίς ωστόσο να δοθεί στη δημοσιότητα από τη Χαριλάου Τρικούπη. Είχαν προηγηθεί έντονες εσωτερικές τριβές για ορισμένες βαριές και ακραίες πολιτικές διατυπώσεις που υπήρχαν στο αρχικό πόρισμα του κόμματος

Μετά την πολιτική ζημιά που υπέστη από την υπερψήφιση επί της αρχής του νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη που περιορίζει ή και απαγορεύει τις διαδηλώσεις, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. «τρέχει και δεν φτάνει» για να αποβάλει από πάνω του τη «ρετσινιά» της «ουράς της Ν.Δ.».

Αυτό φαίνεται και από το έντονο παρασκήνιο που υπήρξε και στην περίπτωση των πορισμάτων για την Προανακριτική, με την απέλπιδα προσπάθεια του κόμματος της Φ. Γεννηματά να αποφύγει την ταύτιση με το κόμμα του Κυρ. Μητσοτάκη παρότι τόσους μήνες στις εργασίες της Επιτροπής τα δύο κόμματα λειτούργησαν είτε σε εμφανή συνεργασία είτε πιο έμμεσα, αλληλοσυμπληρούμενα, εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Την Τετάρτη, οπότε και κατατέθηκε το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας, το ΚΙΝ.ΑΛΛ. ναι μεν δεν το ψήφισε, ωστόσο εξέδωσε ανακοίνωση με τη γνώμη των τριών εισηγητών του στην Προανακριτική με την ίδια κατάληξη ως προς τα αδικήματα. Δηλαδή διαφώνησε με τη Ν.Δ. σ’ αυτό που συμφώνησε. Ενδεικτικό των εσωτερικών τριβών που αντιμετώπισε το ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι και το γεγονός ότι οι εργασίες της Επιτροπής ξεκίνησαν με μισή ώρα καθυστέρηση εξαιτίας της αργοπορίας του ΚΙΝ.ΑΛΛ. να προσέλθει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α», καταγράφηκαν έντονες διαφωνίες με αιχμή τον άμεσα «ενδιαφερόμενο» Ανδ. Λοβέρδο. Διαφωνίες που εστιάστηκαν σε κάποιες πολύ σκληρές πολιτικές διατυπώσεις που περιλαμβάνονταν στο αρχικό κείμενο του πορίσματος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. και οι οποίες εντέλει είτε αφαιρέθηκαν, είτε άλλαξαν. Σε κάθε περίπτωση, οι διαφωνίες δεν αφορούσαν το «διά ταύτα», δηλαδή το σκέλος των κατηγοριών εναντίον του Δ. Παπαγγελόπουλου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε να μην καταθέσει την ίδια ημέρα με τη Ν.Δ. το δικό της πόρισμα με το σκεπτικό ότι δεν ήθελαν να δώσουν βάρος πολιτικά στο ζήτημα της Προανακριτικής. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ακόμα κι αν κάποιοι βουλευτές περίμεναν ότι θα προηγούταν σύγκληση της Κ.Ο. ώστε να εγκριθεί το προς κατάθεση πόρισμα, «ποτέ δεν είχε οριστεί τέτοια συνεδρίαση», όπως ανέφεραν πηγές. Είναι προφανές ότι η Χαριλάου Τρικούπη επέλεξε τη «λύση» της ανακοίνωσης, η οποία -όπως και το πόρισμα του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που τελικά κατατέθηκε μια μέρα αργότερα.- ζητά την παραπομπή του Δ. Παπαγγελόπουλου για τα ίδια αδικήματα που ζήτησε και η Ν.Δ.

Ενδιαφέρον προκαλεί και το γεγονός ότι, ενώ το πόρισμα κατατέθηκε χθες και μπορεί να αναζητηθεί στα ηλεκτρονικά αρχεία της Βουλής, δεν δημοσιοποιήθηκε ποτέ κεντρικά από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ακατάλληλη κυβέρνηση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ, από τη μία έχει ως ευαγγέλιο το πόρισμα Πισσαρίδη, μια σύνοψη των πιο ακραία αντικοινωνικών συνταγών του ΔΝΤ, πάνω στις οποίες θα βασιστεί και το εθνικό σχέδιο για τα χρήματα του ευρωπαϊκού ταμείου στήριξης.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις