Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός

Εύη Φυλακτού

Η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου, όπου και θα εκλεγεί ο γραμματέας της.

Μετά από 4 μέρες πλούσιου όσο κι έντονου πολιτικού διαλόγου, η ίδρυση της Οργάνωσης της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον γεγονός, καθώς το μεσημέρι της Κυριακής ψηφίστηκε ομόφωνα το σχέδιο αρχών λειτουργίας της οργάνωσης και κατά πλειοψηφία η Πολιτική Διακήρυξη της Οργάνωσης, η οποία ήταν εγκεκριμένη από το Συντονιστικό της. Η διαδικασία της Ιδρυτικής Συνδιάσκεψης, που άρχισε την περασμένη Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Κυριακής με την ψηφοφορία των συνέδρων για το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης το οποίο θα απαρτίζεται από 71 μέλη (67 εκλεγμένα και 4 αριστίνδην). Η πρώτη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου της οργάνωσης θα διεξαχθεί στις 5 Ιανουαρίου, όπου και θα εκλεγεί ο γραμματέας της.

Μετά την ψηφοφορία 504 συνέδρων της Συνδιάσκεψης, τα αποτελέσματα των εκλογών για το Κεντρικό Συμβούλιο της οργάνωσης, στις οποίες μετείχαν 4 λίστες υποψηφίων, έχουν ως εξής: Πρώτη κατετάγη η "Ιδρυτική Διακήρυξη-Ανασύνθεση" με 231 ψήφους και 32 μέλη στο Κεντρικό Συμβούλιο (ΚΣ). Το ποσοστό της επί των μελών στο ΚΣ ανέρχεται στο 47.43%. Δεύτερη κατετάγη η "Αριστερή Κίνηση" με 171 ψήφους και 24 μέλη στο ΚΣ. Το ποσοστό της επί των μελών του ΚΣ ανέρχεται στο 35,11%. Ακολούθησε η "Αριστερή Πλατφόρμα Νεολαίας", με 74 ψήφους και 10 μέλη στο ΚΣ (15,2%). Τέλος, η "Κομμουνιστική Πλατφόρμα", με 11 ψήφους και 1 μέλος στο ΚΣ (2,26%). "Στην κάλπη βρέθηκαν επίσης 16 λευκά (χωρίς σταυρό προτίμησης σε
κάποια λίστα δηλαδή) κι ένα άκυρο".

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο πολιτικός διάλογος κορυφώθηκε το πρωί Κυριακής, κατά τη διάρκεια της ψήφισης των κειμένων και των τροπολογιών επί του εισηγητικού κειμένου για την πολιτική Διακήρυξη. Κατά τη διαδικασία αυτή λοιπόν, η Ιδρυτική Διακήρυξη υπερψηφίστηκε από την Ιδρυτική Διακήρυξη-Ανασύνθεση, η Αριστερή Πλατφόρμα ψήφισε κατά, ενώ λευκό ψήφισε η Αριστερή Κίνηση.

Την Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ χαιρέτισε ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, το απόγευμα του Σαββάτου. Υπενθυμίζεται ότι την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, τη διαδικασία είχε χαιρετίσει εκ μέρους του κόμματος ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Βίτσας, και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Νικος Χουντής. Την Παρασκευή χαιρετισμό απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις