Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Eλληνική Προεδρία: Όλα για το "photo opportunity"

(Photo Eurokinissi)

Μόνο σε διπλωμάτες και αξιωματούχους επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας. Στην επίσημη πρώτη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. στους δρόμους του κέντρου βλέπει κανείς μόνο αστυνομία σε ένα σκηνικό που ξεπερνά ακόμη και εκείνο της επίσκεψης Μέρκελ...

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑΜΑΛΗ

Μόνο σε διπλωμάτες και αξιωματούχους επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο της Αθήνας. Στην επίσημη πρώτη της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. στους δρόμους του κέντρου βλέπει κανείς μόνο αστυνομία σε ένα σκηνικό που ξεπερνά ακόμη και εκείνο της επίσκεψης Μέρκελ.

Βέβαια, πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, καθώς και στις άλλες χώρες όπου έχουν αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. κλείνουν μεν οι γύρω δρόμοι αλλά δεν παραλύει η πρωτεύουσα.Να σημειωθεί πως ο "αποκλεισμός" του Ζαππείου θα διαρκέσει όλο το εξάμηνο της προεδρίας.

Όλα για το photo opportunity

Ολόκληρη η σημερινή φιέστα έχει στηθεί για να δικαιολογηθεί το ένα τέταρτο που θα διαρκέσει το "family photo" (16.00-16.15)

O πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο έφτασε στη μία ακριβώς στο Ζάππειο Μέγαρο, το ίδιο και τα μέλη του Κολλεγίου των Επιτρόπων, τους υποδέχθηκε επίσημα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός σύστησε στον πρόεδρο τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στην συνέχεια, μέχρι τις 15.00 ακολούθησε γεύμα εργασίας των Επιτρόπων με το υπουργικό συμβούλιο. Παρόντες ήταν και ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Από τις 15.00 έως τις 16.00 πραγματοποιείται η κοινή συνεδρίαση ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσει η συνάντηση Μπαρόζο - Σαμαρά.

Στις 16.45 ξεκινούν οι κοινές δηλώσεις του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κομισιόν.

Παράλληλα, μέχρι τις 17.45 θα πραγματοποιούνται "cluster meetings", δηλαδή θεματικές συνεδριάσεις των υπουργών και των επιτρόπων. Πρόκειται για πέντε θεματικές συνεδριάσεις οι οποίες θα επικεντρώνονται σε θέματα οικονομίας, δικαιοσύνης, ανάπτυξης, υποδομών και περιβάλλοντος, κοινωνικής πολιτικής και απασχόλησης αντίστοιχα.

Στις 19.30 ξεκινά η επίσημη τελετή έναρξης στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Σημειωτέον, ο σταθμός του Μετρό θα είναι κλειστός από τις 15.00. Εκεί, ο υπουργός Εξωτερικών θα ξεκινήσει απευθύνοντας σύντομο χαιρετισμό, ενώ θα ακολουθήσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τέλος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Η καλλιτεχνική εκδήλωση αναμένεται να είναι σύντομη με συνθέσεις της Ελένης ΚαραΪνδρου και το μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Το πρόγραμμα θα κλείσει με τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις