Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βαρύ κλίμα στη Χ. Τρικούπη από τις δημοσκοπήσεις

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέτρηση της GPO που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει καταποντιστεί σε ποσοστά γύρω στο 3,5% στις μεγάλες περιφέρειες της Α' και Β' Αθήνας και στην Αττική, προκαλούν βαρύ κλίμα στη Χαρ. Τρικούπη.

Τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων, με αποκορύφωμα τη χθεσινή μέτρηση της GPO που δείχνει το ΠΑΣΟΚ να έχει καταποντιστεί σε ποσοστά γύρω στο 3,5% στις μεγάλες περιφέρειες της Α' και Β' Αθήνας και στην Αττική, προκαλούν βαρύ κλίμα στη Χαρ. Τρικούπη. Ιδιαίτερα δε δεδομένου ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ευελπιστεί ότι θα μπορούσε να διασωθεί από την εκλογική ισοπέδωση, που εκτιμάται ότι θα υποστεί, εν όψει των διπλών εκλογών του Μαΐου, μέσω του εγχειρήματος των "58". Όμως και αυτή η απόφαση για εκλογική κάθοδο ως ενιαίο σχήμα με τους "58" συνεχίζει να προκαλεί μεγάλες αναταράξεις, κυρίως από την "παπανδρεϊκή" πτέρυγα.

Υπό τα παραπάνω δεδομένα, οι δηλώσεις του Ευ. Βενιζέλου στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι "η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ είναι περιορισμένη και έχει οροφή το 19% έως 20%, δεν τον βλέπω να παίρνει την εξουσία", περισσότερο προδίδουν την αμηχανία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενόψει των εξελίξεων, παρά μια ειλικρινή δημόσια εκτίμηση της πολιτικής κατάστασης, δεδομένου μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 26,89% στις εκλογές του 2012. Στο ίδιο πνεύμα, είπε ότι "τρεις ψήφοι είναι καλή πλειοψηφία".

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Θ. Μωραΐτης είπε με σαφήνεια ότι οι αποφάσεις για την πορεία της παράταξης "αποτυπώθηκαν στη μη ομόφωνη ψήφιση της εισήγησης του προέδρου" (σ.σ.: στην ΚΠΕ), αφήνοντας έτσι πολλά περιθώρια για διαφοροποιήσεις στην πορεία του εγχειρήματος της συνεργασίας με τους "58". Χθες, η "Κίνηση των 75" του Μιχ. Καρχιμάκη εξέδωσε σκληρή ανακοίνωση κατά των "58" αλλά κυρίως κατά της ανταπόκρισης που δείχνει ο Ευ. Βενιζέλος.

Ειδικότερα, αναφέρουν ότι "τα κόμματα δεν αντικαθίστανται από ανομιμοποίητες παρέες με επισπεύδοντες συγκεκριμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που έχουν αναλάβει εργολαβικά τον πολιτικό εξευτελισμό του ΠΑΣΟΚ και την αντικατάστασή του από τους 58". Αφού χαρακτηρίζουν "άκρως ατυχείς και λανθασμένες τις κινήσεις των 58", σημειώνουν ως "πιο ατυχείς τις αποκρίσεις της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ σε αυτές". Ειδικότερα, διερωτώνται πώς αυτή διασφαλίζει τη θεσμική αυτοτέλεια, εάν θα υπάρχουν τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ, εάν ζητείται η αυτοδιάλυση του ΠΑΣΟΚ, εάν αυτό θα λάβει πρωτοβουλίες ή έχουν παραχωρηθεί στους "58", ενώ ζητούν "άμεσα ένα 'πραγματικά πολιτικό' συνέδριο του ΠΑΣΟΚ που θα ασχοληθεί με τα παραπάνω θέματα".

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΙΚΟΣ ΛΙΟΝΑΚΗΣ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις