Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ. Μιχελάκης: Στον Αλ. Τσίπρα η απάντηση για την ημερομηνία των αυτοδιοικητικών εκλογών

PHASMA

Στην απάντηση που θα δώσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, κι ακόμα πέντε βουλευτών παρέπεμψε για διευκρίνιση του ζητήματος της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης...

Στην απάντηση που θα δώσει στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, κι ακόμα πέντε βουλευτών παρέπεμψε για διευκρίνιση του ζητήματος της ημερομηνίας των αυτοδιοικητικών εκλογών ο υπουργός Εσωτερικών, Γ. Μιχελάκης. Κατά την συζήτηση στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής για την επεξεργασία της επόμενης φάσης του «Καλλικράτη», ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι το νομικό πλαίσιο του «Καλλικράτη» δεν προσδιορίζει την ακριβή ημερομηνία που πρέπει να διεξαχθούν οι εκλογές. Παράλληλα, τόνισε ότι ο ίδιος προσωπικά θεωρεί ότι μαζί με τις ευρωεκλογές θα πρέπει να διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον πρώτο γύρο να διεξαχθεί μία εβδομάδα νωρίτερα.

Για το ζήτημα του εκλογικού νόμου με τον οποίο θα διεξαχθούν οι δημοτικές εκλογές ο Γ. Μιχελάκης σχολίασε ότι δεν θα υπάρξει αλλαγή του νόμου μετά από την αντίθεση του ΠΑΣΟΚ στην πρότασή του για εκλογή των δημοτικών συμβούλων από ενιαίο ψηφοδέλτιο. Για τις αλλαγές επί του χωροταξικού του «Καλλικράτη» κι ιδιαίτερα για το ζήτημα του διαμελισμού των μεγάλων νησιωτικών δήμων, ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι το θέμα αυτό δεν έχει προχωρήσει λόγω των αντιδράσεων, αλλά παραμένει ανοικτό προς συζήτηση.

 

Δείτε όλα τα σχόλια