Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π. Κουρουμπλής: Πικρή η εμπειρία από την εφαρμογή της ευέλικτης εργασίας (VIDEO)

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πρώτη απόφαση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην άνοδο ΑΕΠ

«Δεν ισχυριστήκαμε ότι είμαστε πιο ευαίσθητοι από εσάς, αλλά τα ζητήματα της εργασίας δεν είναι θέματα φιλανθρωπίας, αλλά θέματα πολιτικών επιλογών» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κουρουμπλής, απαντώντας στον υπουργό εργασίας Γ. Βρούτση. «Τί να τις κάνω τις καλές προθέσεις, όταν το πρόγραμμα οδηγεί στην καταστροφή; από το αποτέλεσμα κρίνονται οι πολιτικές» επισήμανε ο Π. Κουρουμπλής και σχολίασε ότι «η εμπειρία από την εφαρμογή των προγραμμάτων ευέλικτης εργασίας είναι ότι ιδιωτικοποιήσαμε τα κέρδη και κρατικοποιήσαμε τις ζημιές».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις του υπουργού Εργασίας στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον πρόγραμμα 1,5 δισ. ευρώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τον κάλεσε να απαλλαγεί από «σύνδρομα» κι αναρωτήθηκε αν «είναι επιχείρημα σοβαρό για υπουργό Εργασίας η επιστροφή των 1,5 δισ. ευρώ;» Ο Π. Κουρουμπλής έθεσε ακόμα ένα ερώτημα στον Γ. Βρούτση ρωτώντας «πόσοι από αυτούς τους 440,000 θα έχουν ένσημα;»

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το πρόγραμμα αυτό δεν εφαρμόζεται με τους συγκεκριμένους όρους πουθενά στην Ευρώπη και αναρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην υιοθέτηση του Σουηδικού μοντέλου με την ρήτρα μη απόλυσης, όπου οι εργοδότες υποχρεούνται να κρατήσουν τον νέο εργαζόμενο για ένα χρονικό διάστημα.

«Αυτήν την Ευρώπη οραματιστήκαμε; Την Ευρώπη της εργασιακής ειλωτίας; Αυτήν που ενοχοποιεί το εργασιακό κόστος;» σχολίασε ο Π. Κουρουμπλής, ενώ αναφέρθηκε, «για κάποιους που κάνουν μεγάλους σταυρούς», σε μια ρήση του Ιωάννη του Χρυσόστομου όπου σημειώνεται ότι όποιος αποστερεί μισθό πρέπει σαν φονιάς να αντιμετωπίζεται.

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι η πρώτη απόφαση μιας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ, κάτι που θα έχει θετικές επιπτώσεις στην άνοδο ΑΕΠ κι επισήμανε την ανάγκη για πολιτικές ικανές να απελευθερώσουν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας.

Κ. Π.

 

Διαβάστε το ρεπορτάζ από την τοποθέτηση του Γ. Βρούτση

H ομιλία του Π. Κουρουμπλή

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο