Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Θεοδωράκης: Μεγάλη η ευθύνη του ΔΝΤ για το αδιέξοδο

Προς Βέμπερ, Πιτέλα, Φερχόφστατ - "Συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα"

Σε πλήρη αντιδιαστολή με το κλίμα και τα μηνύματα που ο Κυρ. Μητσοτάκης διαμορφώνει και διατυπώνει κατά τις επισκέψεις του είτε στις Βρυξέλλες είτε πρόσφατα στο Βερολίνο, ο Στ. Θεοδωράκης αποφεύγει το φλερτ με την κινδυνολογία συστοιχιζόμενος με την εθνική προσπάθεια.

Στις συναντήσεις του με τους αρχηγούς του ΕΛΚ, του ΕΣΚ και των Φιλελευθέρων στο Στρασβούργο, ο επικεφαλής του Ποταμιού, παρά την κριτική του στην κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις, έθεσε το ζήτημα των τεράστιων θυσιών που έχουν κάνει οι πολίτες και απέδωσε τη μεγάλη ευθύνη στο ΔΝΤ για το “αδιέξοδο”. “Συμπεριφέρεται σαν να αγνοεί την ελληνική και την ευρωπαϊκή πραγματικότητα και πιέζει τα πράγματα στα άκρα” τους είπε ο Στ. Θεοδωράκης, επισημαίνοντας ως ενθαρρυντικό ότι και οι τρεις αρχηγοί των μεγαλύτερων πολιτικών δυνάμεων του Ευρωκοινοβουλίου συμφώνησαν στην ανάλυσή τους και στην κριτική τους προς το ΔΝΤ. Ο Μ. Βέμπερ εκτίμησε πως η Ευρώπη μπορεί να τα καταφέρει και μόνη της, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θεωρεί την αποχώρηση του ΔΝΤ αξεπέραστο εμπόδιο για το ελληνικό πρόγραμμα. Ο αρχηγός του ΕΣΚ Τζ. Πιτέλα ζήτησε ενημέρωση για τη δράση των κεντρώων δυνάμεων στην Ελλάδα. Ο δε Γκι Φερχόφστατ είπε ότι η απάντηση δεν μπορεί να είναι ο φόβος και η διάσπαση, αλλά η ένωση και η ανάπτυξη.

 

Ν.ΛΙΟΝ.

Δείτε όλα τα σχόλια