Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης κατάφερε να τους δυσαρεστήσει όλους

Οι φιλελεύθεροι ενοχλούνται από την επικράτηση της "γραμμής Γεωργιάδη", ενώ οι σκληροπυρηνικοί θεωρούν πως αναγνωρίζοντας το αυτονόητο δικαίωμα των διεμφυλικών στον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου τους, ακυρώθηκε η καταψήφιση - Ενοχλημένοι όλοι για τον επικοινωνιακό αντίκτυπο των "εξωγήινων"

Εντείνεται το βαρύ κλίμα αποσυσπείρωσης στη Ν.Δ. μετά τα όσα έγιναν στη Βουλή προχθές και την ήττα του Κυρ. Μητσοτάκη και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, την ώρα που κεντρικά στελέχη της οδού Πειραιώς επιχειρούν να στρέψουν τα φώτα της δημοσιότητας μακριά από τη “γαλάζια” εσωστρέφεια και τις ενδοκομματικές διαφωνίες.

Η πλειονότητα των “γαλάζιων” βουλευτών αποχώρησαν προχθές από τη Βουλή τουλάχιστον ενοχλημένοι από το πώς εξελίχθηκε και κατέληξε η συζήτηση για τον νομικό προσδιορισμό της ταυτότητας φύλου. Έμπειροι “γαλάζιοι” κοινοβουλευτικοί απορούσαν, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις τους, πώς έγινε και μια συζήτηση που είχε ξεκινήσει με την παραφιλολογία περί “ανταρσιών” στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝ.ΕΛΛ. κατέληξε ως ήττα κατά κράτος του Κυρ. Μητσοτάκη.

Διπλή ενόχληση

Και, βεβαίως, οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν στέκονταν στην προφανή αστοχία του αρχηγού τους να επικαλεστεί... εξωγήινους στον Υμηττό και την αδυναμία του να αντιληφθεί πώς θα φανεί κάτι τέτοιο. Πέραν αυτού, ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως προκύπτει από συγκλίνουσες πληροφορίες, κατάφερε να... δυσαρεστήσει τους πάντες στο κόμμα του: οι “φιλελεύθεροι” και οι κεντροδεξιοί προφανώς και δεν είναι χαρούμενοι από το γεγονός ότι η “γραμμή Γεωργιάδη” κατέστη -ξανά- κεντρική στη Ν.Δ. και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης καταψηφίστηκε. Ταυτοχρόνως, ο Κυρ. Μητσοτάκης κατάφερε, διαβεβαιώνοντας πολλές φορές ότι αναγνωρίζει το αυτονόητο δικαίωμα των διεμφυλικών στον αυτοπροσδιορισμό της ταυτότητας φύλου τους, να δυσαρεστήσει και τους οπαδούς της καταψήφισης, αφού ακύρωνε διαρκώς την αρνητική ψήφο του κόμματός του, προσπαθώντας να “εξευμενίσει” τη φιλελεύθερη πτέρυγα, αλλά και να σώσει οτιδήποτε αν σώζεται από το πάλαι ποτέ φιλελεύθερο προφίλ του.

Άλλα λόγια...

Τούτων δοθέντων, κεντρικά “γαλάζια” στελέχη επιχείρησαν χθες να στρέψουν τα φώτα στην κυβέρνηση, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσαρέσκεια στο εσωτερικό, αλλά και οι εξαιρετικά επιθετικές κριτικές προς τη Ν.Δ., που φιλοξενήθηκαν σε εφημερίδες φίλα προσκείμενες προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο απερχόμενος διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. και νυν σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυρ. Μητσοτάκη Μακ. Λαζαρίδης μίλησε χθες (ΣΚΑΪ) για “βαριά τραυματισμένη κυβέρνηση”. “Η κυβέρνηση βγήκε βαριά τραυματισμένη από την ιστορία και το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο για την αλλαγή του καταχωρισμένου φύλου, καθώς οι απόψεις της αποτελούν μειοψηφία στην ελληνική κοινωνία”, ισχυρίστηκε αναπαράγοντας την προχθεσινή “γαλάζια” διαρροή, με την οποία η Ν.Δ. βάζει στο “ζύγι” της ψήφου ατομικά δικαιώματα.

“Καταδείχθηκε πλήρως ότι υπάρχει πρόβλημα σοβαρό στη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ., καθώς το άρθρο 3 στην ουσία καταψηφίστηκε, το οποίο ήταν και ο πυρήνας του επίμαχου νομοσχεδίου”, πρόσθεσε ο Μακ. Λαζαρίδης, παρ' ότι το νομοσχέδιο εν συνόλω, αλλά και το συγκεκριμένο άρθρο, πέρασαν άνετα από τη Βουλή. Πέραν της πολιτικής τοποθέτησης, ο Μακ. Λαζαρίδης επέμεινε και στη... διαστημική επικοινωνιακή αστοχία, καθώς την ημέρα που ο Κυρ. Μητσοτάκης πρωταγωνιστούσε ακόμη και σε γελοιογραφίες για τους... εξωγήινους στον Υμηττό, ο Μακ. Λαζαρίδης κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο ότι “θα πήγαινε και στον Άρη για να μην ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο”.

Διορθώσεις Γεωργιάδη

Σημειωτέον, πάντως, ότι ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Άδ. Γεωργιάδης προχώρησε χθες ένα βήμα παραπάνω, αφήνοντας να εννοηθεί με δηλώσεις του ότι η Ν.Δ. “θα διορθώσει σημεία με τα οποία διαφωνεί” στο ψηφισμένο νομοσχέδιο - κάτι το οποίο είχε αποφύγει να πει 24 ώρες νωρίτερα ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Επίθεση Καραχάλιου

Την ίδια ώρα, αίσθηση έχει προκαλέσει στο εσωτερικό της Ν.Δ. άρθρο του πρώην γραμματέα Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος επί προεδρίας Καραμανλή Ν. Καραχάλιου στην ιστοσελίδα antinews, καθώς επιτίθεται στον σύμβουλο Στρατηγικής του Κυρ. Μητσοτάκη, Τ. Θεοδωρικάκο, αλλά και στη νέα εκπρόσωπο Τύπου Μαρ. Σπυράκη. Ο Ν. Καραχάλιος χαρακτηρίζει τον κ. Θεοδωρικάκο “καλοπληρωμένο δημοσκόπο του Mega” και την κ. Σπυράκη “συστημική δημοσιογράφο του Mega”, αφήνοντας αιχμές για την πορεία τους στην ΚΝΕ και την ΠΑΣΠ αντιστοίχως.

"Πέφτουμε"

Εξάλλου, ο Ν. Καραχάλιος, στο ίδιο άρθρο, αναλύοντας τα στοιχεία σφυγμομετρήσεων, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την ηγεσία της Ν.Δ. "Παρατηρώ ότι η Ν.Δ. όχι μόνο έχει 'ταβανιάσει' και έχει 'κολλήσει' σε ένα ποσοστό γύρω στο 28% (ίσως όχι τυχαία ίσο με το ποσοστό που πήρε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, δύο φορές με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ιούνιο του '12 και τον Ιανουάριο του '15 και μία με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη τον Σεπτέμβριο του '15), αλλά σημειώνει μια ελαφρά κάμψη, την ώρα που ο 'μεγάλος εχθρός', ο ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει εμφανή σημάδια ανάκαμψης, μειώνοντας σε μονοψήφια τη 'θηριώδη' διαφορά που μας χώριζε όλο αυτό το διάστημα", τονίζει χαρακτηριστικά ο πρώην γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Ν.Δ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο