Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δ. Παπαδημούλης: «Η Κομισιόν να μην υποστηρίζει μονομερώς την κυβέρνηση Ραχόι»

Την άποψη ότι «η Κομισιόν πρέπει να διαδραματίσει πιο θετικό ρόλο και να μην υποστηρίξει μονομερώς την κυβέρνηση Ραχόι» εξέφρασε, σε συνέντευξή του στην αγγλόφωνη έκδοση της βουλγαρικής εφημερίδας «Europost», ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με το καταλανικό ζήτημα.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας, σε μια σειρά ερωτήσεις σχετικές με την κρίση που ξέσπασε την Ισπανία, με αφορμή τη διενέργεια του καταλανικού δημοψηφίσματος, τόνισε ότι η κλιμάκωση της σύγκρουσης ανάμεσα στην ισπανική κεντρική κυβέρνηση και την τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας, «δημιουργεί αδιέξοδα στην υπάρχουσα κρίση» και δεν επιλύει τίποτα. «Κατά τη γνώμη μου, η λύση βρίσκεται στον διάλογο για την εξεύρεση ενός αμοιβαία αποδεκτού συμβιβασμού» υποστήριξε ο Δημ. Παπαδημούλης, υπογραμμίζοντας ότι «εάν ο πρωθυπουργός Ραχόι και οι καταλανικές Αρχές θέλουν να συζητήσουν, τότε θα μπορούσαν να ζητήσουν από την Κομισιόν να διαδραματίσει θετικό ρόλο» σε αυτό.

 

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο