Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης για το δικαίωμα στη μετά θάνατον αυτοδιάθεση

"Ένας νόμος που η εφαρμογή του εμποδίζεται εδώ και 10 χρόνια. Πάνω από 2.500 Έλληνες αποτεφρώνονται ετησίως στη Βουλγαρία. Στην Ελλάδα ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε το 2006, αλλά ακόμα δεν έχει λειτουργήσει αποτεφρωτήριο. Δημόσιο αποτεφρωτήριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη εντός του 2018" τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook  ο Σταύρος Θεοδωράκης. 

Την ίδα ώρα με ανακοίνωσή του  Το Ποτάμι με αφορμή το ζήτημα της ρύθμισης της ιατρικώς υποβοηθούμενης ευθανασίας επισημαίνει: "Σύμφωνο συμβίωσης, ταυτότητα φύλου, ίδρυση και λειτουργία ιδιωτικών και δημοτικών αποτεφρωτηρίων, αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου για την κατοχύρωση της ισότητας μεταξύ των δύο γονέων στην άσκηση της επιμέλειας των τέκνων σε περίπτωση διαζυγίου και τώρα ρύθμιση για την ιατρικώς υποβοηθούμενη ευθανασία για βαρέως και ανιάτως πάσχοντες."

"Αυτή είναι η πολιτική σοδειά κατοχύρωσης ατομικών ελευθεριών, που το Ποτάμι έθεσε εξ΄ αρχής ψηλά στην πολιτική του ατζέντα και σε μεγάλο βαθμό κατάφερε αποτελέσματα. Το σύμφωνο συμβίωσης θεσμοθετήθηκε χάρη στην ψήφο του Ποταμιού, το ίδιο και η ταυτότητα φύλου. Χθες ψηφίσαμε την δυνατότητα ίδρυσης και λειτουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών, με καταλυτική την πρόταση του Ποταμιού να δοθεί η δυνατότητα της ίδρυσης και λειτουργίας αποτεφρωτηρίων νεκρών εκτός από τους δήμους και σε ιδιώτες" καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Το Ποτάμι θα συνεχίσει με συνέπεια και αταλάντευτα την προσπάθεια υπεράσπισης, ανάδειξης και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων και ελευθεριών όλων των πολιτών και ιδίως εκείνων που το έχουν περισσότερο ανάγκη, στην προσπάθειά μας να διαμορφώσουμε μια δίκαιη, σύγχρονη και ευρωπαϊκή κοινωνία.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Το "αφήγημα"

Σε κάθε περιστατικό ακροδεξιάς βίας σκάνε μύτη οι “ισαποστάκηδες”. "Πώς τολμάει και μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για επιθέσεις μίσους;" αναρωτιούνται. Αυτοί δεν δίχασαν την κοινωνία στις πλατείες των...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο