Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

“Οι απειλές από τη διακυβέρνηση Τραμπ δεν αφορούν μόνο την Αριστερά αλλά τον κόσμο ολόκληρο”

Συνέντευξη του Νίκου Φίλη, βουλευτή Α’ Αθήνας και μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ στην “Αυγή” της Κυριακής

Το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ήταν επωφελές για τα εθνικά συμφέροντα, εκτιμά ο Νίκος Φίλης, ο οποίος προσθέτει ωστόσο ότι τον ξένισαν οι αναφορές περί «στρατηγικής συμμαχίας», «κοινών αξιών» και διαβολικά καλού Τραμπ.

Το ζητούμενο για τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι να μειωθούν στο μέλλον τα κονδύλια που πληρώνει από το υστέρημά της η χώρα για εξοπλισμούς -το 2,7% του ΑΕΠ στον προϋπολογισμό του 2017 είναι δυσβάστακτο- ώστε να αντιμετωπιστούν οι τεράστιες ελλείψεις σε άλλους τομείς.

Ερωτηθείς παραδέχεται ότι η διακυβέρνηση πάντοτε συνιστά μια εμπειρία ωρίμανσης και επισημαίνει ότι «κρινόμαστε από το κατά πόσο υποστηρίζουμε αποτελεσματικά τα συμφέροντα

της χώρας και του λαού μας, ιδιαίτερα μάλιστα των πιο αδύναμων στρωμάτων». Συνεπώς η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να συνεχίσει τις τομές όσον αφορά τα κοινωνικά δικαιώματα και να μην τα θέτει υπό διαπραγμάτευση, και μάλιστα με εξωπολιτικούς θεσμούς όπως η Εκκλησία, για την οποία θα πρέπει να προωθεί τον χωρισμό της από το κράτος.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Νίκου Φίλη στην έντυπη έκδοση της “Αυγής” της Κυριακής

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Προοδευτικές συγκλίσεις: ποιοι και με ποιους

Η ανάγκη μιας εναλλακτικής πρότασης για την Ευρώπη αναδεικνύεται πλέον με ολοένα σαφέστερο πρόσωπο. Το παραδοσιακό σύστημα εξουσίας βαίνει προς εξαφάνιση. Δυνάμεις πανίσχυρες πριν λίγα χρόνια, όπως...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο