Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Ν.Δ. "άδειασε" τον Μ. Κεφαλογιάννη

ΕΥΡΩΚΙΝΗΣΗ

Ακόμη και οι βουλευτές της Ν.Δ. αποδοκίμασαν τον ευρωβουλευτή τους καταψηφίζοντας

Εκεί που χρώσταγε (εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του και τον μισθό που κατηγορήθηκε ότι έπαιρνε από υπάλληλό του), θέλησε να πάρει και τον γάιδαρο ο ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης! Ο ευρωβουλευτής κατέθεσε μήνυση εναντίον της προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες Τασίας Χριστοδουλοπούλου και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής, κατηγορώντας τους ότι παραβίασαν το απόρρητο των συνεδριάσεων. Η αίτηση άρσης ασυλίας απορρίφθηκε και από τη Ν.Δ., καθώς βρέθηκαν μόλις 2 θετικές ψήφοι, 162 αρνητικές και 11 "παρών".

Το απόρρητο (που δεν έπρεπε να παραβιάσουν) αφορούσε το πόθεν έσχες α) του Κυριάκου Μητσοτάκη και τη μη συνυποβολή κοινής δήλωσης με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκαμπρόφσκι και β) του Μ. Κεφαλογιάννη, που αντιμετώπιζε καταγγελία από υπάλληλό του ότι της κρατούσε χρήματα από τον μισθό της. Η Επιτροπή αποφάσισε στη συνεδρίαση της 14ης Ιουνίου 2017 να ζητήσει συμπληρωματικά στοιχεία.

Όμως, από την πλευρά της Ν.Δ. υπήρξε προφορική ενημέρωση ότι η υπόθεση Μητσοτάκη πήγε στο αρχείο. Αμέσως το Διαδίκτυο γέμισε με παρόμοια δημοσιεύματα ότι πήγε στο αρχείο η υπόθεση Μητσοτάκη! Κλασική περίπτωση fake news δηλαδή.

"Κακόβουλη επιλογή"

Ο Σπ. Λάππας ρωτήθηκε από κοινοβουλευτικούς συντάκτες και διέψευσε την "είδηση", ενώ αργότερα υποχρεώθηκε και σε γραπτή δήλωση. Την επομένη ανάλογη γραπτή δήλωση έκανε και η Τ. Χριστοδουλοπούλου, επισημαίνοντας ότι δεν κάνει διαρροές και "ενημερώσεις", αλλά πρέπει να αποκατασταθεί η αλήθεια όσον αφορά την απόφαση της Επιτροπής. Η απάντηση του Μ. Κεφαλογιάννη ήταν να καταθέσει μήνυση εναντίον τους ότι παραβίασαν το απόρρητο της συνεδρίασης!

"Το φέρω πολύ βαρέως ότι σήμερα συζητείται η άρση της ασυλίας μου. Γιατί το φέρω βαρέως; Γιατί τηρώ τη δεοντολογία πολύ προσεκτικά για να αποτελώ και παράδειγμα και για τα άλλα μέλη της Επιτροπής Πόθεν Έσχες. Ουδέποτε έχω προχωρήσει όχι σε δημοσιοποίηση, αλλά ούτε καν σε διαρροή" τόνισε η Τ. Χριστοδουλοπούλου, υπενθυμίζοντας πως ούτε ενημέρωση δεν κάνει στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες. Η πρόεδρος της Επιτροπής τόνισε ότι πρόκειται για "κακόβουλη επιλογή" του ευρωβουλευτή της Ν.Δ. "Καμία μυστικότητα, καμία εχεμύθεια δεν παραβιάσαμε και νομίζω δεν κάναμε και πολλά άλλα, παρά ασκήσαμε στον ελάχιστο βαθμό δικαιώματα που απορρέουν από το σύνταγμα" υπογράμμισε ο Σπ. Λάππας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ποιες Πρέσπες; Οι συντάξεις είναι το θέμα του

Απλή λογική: Αν ο Κ. Μητσοτάκης πιστεύει στα σοβαρά ότι η κυβέρνηση παζάρεψε το μακεδονικό με τις συντάξεις, προφανώς θεωρεί ότι οι Ευρωπαίοι θέλουν να λυθεί το μακεδονικό εις βάρος της Ελλάδας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο