Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Στ. Κοντονής: Η συνειδητή αποσιώπηση των θετικών σημείων του πολυνομοσχεδίου έχει κοντά ποδάρια

Eurokinissi

Ο Στ. Κοντονής ανέφερε ως ενδεικτικά θετικά παραδείγματα την επαναφορά των εργαζομένων στο πρώτο επίπεδο δικαιούχων σε περίπτωση πτώχευσης, όπως και την αύξηση κατά 260 εκατ. ευρώ των πόρων για τα οικογενειακά επιδόματα

Η συνειδητή αποσιώπηση των θετικών σημείων του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα «έχει κοντά ποδάρια», καθώς η κοινωνία κατανοεί τα θετικά επιτεύγματα, επισήμανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής σημειώνοντας ότι στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης έγιναν τακτικές υποχωρήσεις, αλλά σημειώθηκαν κι επιτυχίες σε πολύ σοβαρά θέματα.

Ο Στ. Κοντονής ανέφερε ως ενδεικτικά θετικά παραδείγματα την επαναφορά των εργαζομένων στο πρώτο επίπεδο δικαιούχων σε περίπτωση πτώχευσης, όπως και την αύξηση κατά 260 εκατ. ευρώ των πόρων για τα οικογενειακά επιδόματα.

Σχετικά με το ζήτημα της διαμεσολάβησης, ο Στ. Κοντονής σχολίασε ότι οι κατεστημένες αντιλήψεις δεν επέτρεψαν επί χρόνια να προωθηθούν «νέες ιδέες, δοκιμασμένες στο εξωτερικό». Ο Στ. Κοντονής υπογράμμισε ότι είναι «απολύτως ανακριβές» ότι ο διάδικος αποκλείεται από την προσφυγή του στην Δικαιοσύνη, ενώ απέρριψε και τα περί σημαντικής αύξησης του κόστους προσφυγής και παρατήρησε ότι οι αλλαγές θα βοηθήσουν στην αποφόρτιση των δικαστηρίων.

Όσον αφορά τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, ο Στ. Κοντονής τόνισε ότι «δεν αλλάζει απολύτως τίποτα στην προστασία της πρώτης κατοικίας». Ο Στ. Κοντονής αναφέρθηκε και στο ζήτημα των 8 Τούρκων στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Ελλάδα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα. Ο Στ. Κοντονής επισήμανε ότι δεν υπάρχει καμία προσπάθεια της κυβέρνησης να ανατρέψει την απόφαση του Άρειου Πάγου η οποία είναι αμετάκλητη, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι η προσφυγή του υπουργείου Μετανάστευσης έναντι της απόφασης της δευτεροβάθμιας επιτροπής ασύλου.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις