Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έ.Αχτσιόγλου: Αν στις διαπραγματεύσεις ήταν η ΝΔ το δικαίωμα στην απεργία θα ήταν υπό διωγμό (Video)

Eurokinissi

«Αυτό που ενοχλεί είναι ότι μπορεί να ασκηθεί φιλεργατική πολιτική μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες» σχολίασε χαρακτηριστικά η υπουργός Εργασίας

«Αν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ήταν η Ν.Δ. το δικαίωμα στην απεργία κι η συνδικαλιστική δράση θα ήταν υπό διωγμό» τόνισε η υπουργός Εργασίας Έ. Αχτσιόγλου απορρίπτοντας ότι το δικαίωμα στην απεργία τίθεται υπό αμφισβήτηση. Μιλώντας για το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι με την υποχώρηση της κυβέρνησης στο ζήτημα του τρόπου προκήρυξης των απεργιών στα πρωτοβάθμια σωματεία «έκλεισε οριστικά το ζήτημα του συνδικαλιστικού νόμου, έφυγε από το τραπέζι».

Η ίδια, εξέφρασε την απορία της γιατί μια «τεράστιας σημασίας» αλλαγή που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο, όπως αυτή σχετικά με την προτεραιότητα των εργαζομένους στην εξόφληση των δεδουλευμένων τους κατά την πτώχευση επιχείρησης, δεν συζητήθηκε καθόλου, σ’ αντίθεση με το ζήτημα της απεργίας.

«Αυτό που ενοχλεί είναι ότι μπορεί να ασκηθεί φιλεργατική πολιτική μέσα σε ασφυκτικές συνθήκες» σχολίασε χαρακτηριστικά η Έ.Αχτσιόγλου.

Περισσότερο κοινωνικά δίκαιο το νέο σύστημα οικογενειακών επιδομάτων

Σχετικά με τα οικογενειακά επιδόματα, η Έ. Αχτσιόγλου επισήμανε ότι «οι νέοι άνθρωποι στο επίκεντρο της πολιτικής μας» και τόνισε ότι οι αλλαγές στο σύστημα απονομής των επιδομάτων το κάνουν «περισσότερο κοινωνικά δίκαιο», καθώς διορθώνονται στρεβλώσεις, όπως η απουσία εισοδηματικών κριτηρίων.

Η υπουργός Εργασίας υπογράμμισε εκ νέου ότι η κυβέρνηση αύξησε τους πόρους για τα οικογενειακά επιδόματα από τα 650 εκατ. ευρώ στα 910 εκατ. ευρώ, ενώ 730.000 οικογένειες θα δουν προσαύξηση στα επιδόματα που λαμβάνουν, προσαύξηση που φτάνει ως και τον διπλασιασμό.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η διπλή σημασία των ευρωεκλογών

Στο ερώτημα αν οι ευρωεκλογές έχουν ευρωπαϊκό ή εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα δεν υπάρχει καθαρή απάντηση. Όλες οι εκλογές έχουν εσωτερικό πολιτικό χαρακτήρα, πόσο μάλλον οι ευρωεκλογές, που διεξάγονται με απλή αναλογική σε ενιαία πανελλαδική περιφέρεια.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο