Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν. Βούτσης για "Μακεδονικό": Σύντομα οι εξελίξεις, στο επίκεντρο η Βουλή

Eurokinissi

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει αναχώματα όπως στην ΠΓΔΜ» ξεκαθάρισε ο Ν. Βούτσης, ενώ διαφώνησε με την πρόταση για δημοψήφισμα

Την εκτίμησή του ότι οι εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ θα είναι σύντομες εξέφρασε ο πρόεδρος της Βουλής Ν. Βούτσης τονίζοντας ότι η επίλυση του ζητήματος «θα έχει επίκεντρο την Βουλή».

Κατά την διάρκεια συζήτησης με τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες στο περιθώριο της εκδήλωσης για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε ότι «εργάζονται» τόσο αυτοί που επιθυμούν, όσο κι αυτοί που δεν επιθυμούν λύση επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που «τρίβουν τα χέρια τους» λόγω των αναχωμάτων που φαίνεται υψώνονται στην ΠΓΔΜ.

«Εμείς δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα να έχει τέτοια αναχώματα» ξεκαθάρισε ο Ν. Βούτσης, ενώ διαφώνησε με την πρόταση για δημοψήφισμα. Ο Ν. Βούτσης σημείωσε ότι δεν υπάρχουν μεγαλύτερες πιέσεις από τους διεθνείς οργανισμούς σήμερα, από ότι πριν 10 χρόνια παρατηρώντας ότι το περιθώριο για λύση έχει ανοίξει, καθώς ο συσχετισμός της ΠΓΔΜ έχει αλλάξει προς το καλύτερο.

Παράλληλα, ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε στις τρεις κοινοβουλευτικές προτεραιότητες της τρίτης συνόδου που ολοκληρώνεται το φθινόπωρο, αλλά και στο ζήτημα των πλειστηριασμών. Ο Ν. Βούτσης τόνισε ότι θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις για να ξεκινήσει η διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης ώστε η επόμενη Βουλή να είναι Αναθεωρητική.

Πρώτα το πόρισμα για τις Γερμανικές οφειλές και μετά το ταξίδι στην Γερμανία

Ο Ν. Βούτσης μετέφερε επίσης ότι έχει λάβει πρόσκληση από τον Γερμανό ομόλογό του Β. Σόιμπλε για να επισκεφθεί την Γερμανία. Ο Ν. Βούτσης υπογράμμισε όμως ότι η επίσκεψή του δεν θα πραγματοποιηθεί πριν η Ολομέλεια της Βουλής συζητήσει το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών.

Οι τράπεζες να προτεραιοποιήσουν τα «κόκκινα» δάνεια των στρατηγικών κακοπληρωτών

Στην ατζέντα της τρίτης κοινοβουλευτικής συνόδου θα βρεθεί επίσης κι η τέταρτη αξιολόγηση του Μνημονιακού προγράμματος, η σημαντικότερη ίσως αξιολόγηση, αφού θα σηματοδοτήσει την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια. Ο Ν. Βούτσης αναφέρθηκε επίσης και στο ζήτημα των πλειστηριασμών παρατηρώντας ότι είναι εφικτός ο στόχος μείωσης των «κόκκινων» δανείων από το 43% περίπου στο 30%, εφόσον οι τράπεζες προτεραιοποιήσουν τα «κόκκινα» δάνεια των στρατηγικών κακοπληρωτών, ένας προγραμματισμός που είναι εφικτός, καθώς κατέχουν τα σχετικά στοιχεία.

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Έχει και τα θετικά του ο κορωνοϊός

Ανεξάρτητα από την έκταση που μπορεί να πάρει -και μακάρι να είναι περαστικός όσο πιο ανώδυνα γίνεται ο κορωνοϊός- αποδεικνύεται τελικά πολλαπλά χρήσιμος για την κυβέρνηση. Μερικά παραδείγματα μπορεί να μας βοηθήσουν να καταλάβουμε γιατί:

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις